Om att det blir en sommar i Thailand igen

on

2013-07-05 (41 av 55) 2013-07-07 (4 av 35) 2013-07-07 (12 av 35)

Redan i somras var vi på det klara med att det här gör vi om, den där resan alltså. Så mycket värde för så (ändå) lite pengar, rejält med kvalitetstid med barnen på deras villkor och framför allt. Värmen. Det handlar inte om att hitta orörda stränder, eller om att upptäcka allt. Thailand på sommaren för mig blir lite vad en sommarstuga är för många. Att få komma hemifrån, koppla av och bara vara. Minus matlagningen (som verkligen är min akilleshäl) och minus tvätt samt städ. Enda nackdelen är såklart att vi åker från släkten, då när vi äntligen ska ha ledigt. Men jag tänker mig att de har semester även efter vi kommer hem – så vi ska nog hinna med dem också. Annars får vi kompensera på annat sätt. Det var det här med att passa på när tillfälle ges. Vi vet att vi inte kommer ha den här möjligheten för evigt, resandet ger betydligt mer än det tar.

Det bästa? I år blir det ännu lite längre semester och vi får sällskap av bästa grannarna några dagar efter att vi landat. Redan i början på veckan tog jag stora steget och köpte våra flygbiljetter för ett återigen vanvettigt lågt pris, i förmiddags såg jag hur de spikade sina planer. Hurra, hurra!

10 Comments Add yours

 1. Jag blev så sugen på Thailand jag också när jag läste hos Ida-Maria… har du tips på vart jag kan hitta billiga biljetter m.m så skriv gärna det i ett pm på FB. Jag fyller ju .. hmpf… eh.. 30 i juni 2015 och då skulle det vara kul att komma iväg.

  Like

  1. alfva says:

   Heja heja med sparandet! 🙂

   Like

 2. Annah says:

  TIps på vart man hittar billiga resor? Hur länge åker ni och hur är vädret där på sommaren?

  Like

  1. alfva says:

   Inlägg på just de frågorna kommer vartefter! 🙂

   Like

 3. Helt rätt- jag skulle göra precis likadant om vi inte haft ställen vi verkligen vill åka till om somrarna, och att jag behöver långresorna vinterhalvåret. Men man ska aldrig säga aldrig. Jag tycker en resa som er på sommaren verkar fantastisk, och så smart och prisvärt dessutom.
  Kul med sällskap av grannarna!

  Like

  1. alfva says:

   Vi har ju inte massa kusiner, kompisar eller speciella lantställen på det sättet som ni har utan de vi har finns ju tillgängliga året runt, så jag känner väl inte att vi går miste så mycket om det. Däremot kommer vi ju inte kunna åka på det här sättet jämt. Eller någonsin mer kanske. Vem vet? Långresor på vintern är det ju bäst att passa på, för det är ju bara att glömma om några år när barnen går i skolan. För egen del dock, nej – inte värt pengarna eftersom det skulle helt utesluta något annat resande för oss i stort sett. Men kommer följa er med stor fascination!

   Like

 4. Melanie says:

  alltså herregud vad ofta ni reser, va skönt att kunna göra det! Önskar vi också kunde komma iväg på en liten resa nån gång, men tyvärr räcker inte pengarna till sånt just nu. Önskar att vi också kunde resa flera ggr varje år! Va skönt för er att ha en sån resa att se fram emot igen!

  Like

  1. alfva says:

   Vi prioriterar just resorna (i det här skedet av livet), har den möjligheten. Tyvärr är det ju inte så för alla – men hoppas ni också får chansen snart!

   Like

 5. Mammatea says:

  Låter underbart! Vart hittar ni billiga flygbiljetter?

  Like

  1. alfva says:

   Tänkte skriva ett inlägg om det där med billiga flygbiljetter strax! 🙂

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.