Barnprylar: En pillrig adventskalender

on

Jag tänkte för första året att vår fyraåring skulle få sig en adventskalender till december, dels för att hon faktiskt efterfrågat det själv och dels för att göra det här med julen lite extra speciellt. Det handlar såklart inte om att ge ut så många presenter som möjligt, utan det handlar om att hitta glädjen i en tradition. När jag var liten fick jag alltid paket för varje dag i en julkalender som min mormor sytt, den har jag fortfarande kvar men jag är inte mamman som ger mig på pyssel av den valören. I alla fall inte än.

Så jag lutar mig hellre tillbaka och tittar på alla dessa adventskalendrar som finns därute. Självklart är Lego en stor favorit, det är även deras Lego City som hon fastnat för, även om hon kunde tänka sig Lego Friends om den andra tog slut. Själv är jag lite mer inne på funderingar kring om denna Bamse adventskalender inte vore något istället? bamse_kalenderBamses kalender är full med figurer, pins och klistermärken – kostar 199:- hos ex Ellos

 

4 Comments Add yours

 1. Carolina says:

  Hos oss får 4-åriga tjejen Lego Friends och 6-åriga kille Lego City, enligt deras egna önskemål. 🙂

  Like

 2. Marie-Louise says:

  Hej!

  Läser ofta men kommenterar för sällan, finns i bakgrunden.

  För vår del blir det “Pixi” julkalender för vår 4-åring, funderade på om vi inte skulle ha nån till henne (pga funktonshinder,hon brukar inte ha intresse) men så såg jag tips härinne om den och tror den blir kanon 🙂

  8-åringen får LEGO friends 🙂

  Like

  1. alfva says:

   Håller tummarna för att den blir bra då – du får gärna rapportera sen vad hon tyckte! 🙂

   Like

 3. Hugo får en Lego city och han är eld och lågor och vill att det ska vara dags att öppna idag 🙂

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.