Resenären: Buddy Oriental (Samui Beach) Resort, Lamai Beach Koh Samui

2013-07-05 (55 av 55)

Egentligen är det en ganska vacker omskrivning att låtsas som att Buddy Oriental (Samui) Beach Resort ligger på Lamai Beach, för om något är det den yttersta utkanten av stranden med 20 minuters promenad in till de centrala delarna (ca 15 minuter till den enorma matmarknaden som äger rum på söndagar). Hotellet i sig andas nästan lite overklig lyx för den budget som ett rum kostar, med ett helt område uppbyggt kring hotellet (supermarket, hamburgersylta,frisör, irländsk pub mm) så behöver den som inte vill se något mer av Lamai eller Koh Samui för den delen ta sig någonstans.

2013-07-09_mer_thailand (156 av 189)2013-07-09_mer_thailand (160 av 189)

Till hotellet finns två olika poolområden, ett mindre integrerat i hotellet och ett på andra sidan den(tidvis) kraftigt trafikerade huvudleden med stranden precis nedanför. Oroa er dock inte, här finns självklart vakter på plats för att hjälpa till att övergången går smidigt. Var dock noga med att inte smita över själva, för det är inte alls populärt. Dessa fina vakter verkar dessutom logga sina lyckade stopp av trafiken. Poolerna är okej, den nedre poolen oftast upptagen av asiastiska gäster som kanske inte riktigt förstått det här med poolregler.

Stranden är inte någon paradislik vit sandstrand, den är inte heller särskilt lockande till bad överhuvudtaget. När vi var här i början på juli var det skräpigt, lågvatten och nästintill öde. Speciellt överbefolkat är det nog aldrig i dessa trakter då dessa utkanter inte huserar speciellt många farang-hotell. Vad som däremot finns i närheten är utmärkta tvätterior, 7-eleven (som överallt) samt billiga små restauranger. Med billiga menar jag hysteriskt löjligt billiga.

2013-07-05 (4 av 55) 2013-07-05 (5 av 55)2013-07-09_mer_thailand (151 av 189)
Hotellet och stranden nedanför 

Hotellrummen var otroligt bra för de ca 280:-/natt som vi betalade  med hög standard (lågsäsong) men frukosten var hutlöst dyr med 350THB/person. Eftersom det låg så pass långt ut fick man antingen ta taxi för 300 THB inom Lamai eller använda sina ben. Utanför ska även så kallade songtaews passera, men de var få och dröjde länge mellan. Personalen på hotellet var supergrym och hjälpte till där det behövdes, men gästerna är främst ryska eller från övriga delar av Asien, vilket präglas i restaurangen närmast stranden och i de avskyvärda foldrarna som kunde hittas i receptionsområdet.

2013-07-09_mer_thailand (154 av 189)

Ett stort plus med detta hotell är det lekrum som finns i anslutning till hotellet, där man antingen får vara med själv och leka med barnen eller lämna in dem för 100THB/timme. Vi utnyttjade det för lekstunder, men eftersom personalen pratade väldigt knapphändig engelska så var det inte aktuellt att lämna med barnvakt.

Buddy Oriental Samui Beach Resort får tre starka solar av mig. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.