Prisskillnaden att resa med ett spädbarn och ett barn

on

Vi blir ju påminda nu, om skillnaden i kostnad mellan att resa bara vi vuxna med ett litet barn och ett spädbarn gentemot de resor som vi nu bokar när vi kommer betala kostnader för två barn. Det är ju inte bara flygstolen som börjar vara kostsam, utan även hotellen börjar ju gärna ta ut lite i pris samt även hänvisar till de dyrare (gärna de dyraste) rummen de har att tillgå. Trots att det säkerligen inte vore något som helst problem att dela på ett mindre. Sen har vi tågbiljetter, båtbiljetter, maten som de kanske inte längre kan dela på en portion, det är mer dricka, det är mer glass. Listan kan väl pågå i en evighet, men det är ju också ett barn som är med och får uppleva på ett helt annat sätt än tidigare. Som är medvetet.

hutcharesort

Som exempelvis Hutcha Resort som jag tittat en del på för våra första nätter på Koh Samui (innan Ida med familj ansluter). De har flera olika rumstyper, alla med kingsize säng (220 cm bred) och möjlighet till extrasäng. Ändå när jag frågar efter rumstyp som kan delas av två vuxna och två barn hänvisas jag till deras dyraste alternativ. Typisk hantering som jag inte gillar, vi klarar oss ju även utan extrasäng. Det gör vi ju hemma. På betydligt mindre yta.

Till sommaren kommer jag nämligen att banta vår nattbudget något, vilket innebär att med den extra kostnaden som Lillasystern nu innebär blir det lite tufft att få ihop. Men ska man vara borta i över sex veckor är det inte dags att börja släppa på svångremmen redan första nätterna. Så jakten efter boende kommer nog att gå vidare. Sen att vi kanske inte bokar är en sak, men alternativ gillas.

 

 

4 Comments Add yours

 1. Vi har vid alla boenden nu skrivit att vi är två vuxna och ett barn på bokningssajterna för att överhuvudtaget få upp alternativ. Köper således rum där vi kan klämma in extrasäng. Sen skriver jag kommentar om att det är två barn och ålder och att ett barn i föräldrarnas säng och ett i bokar extrasäng. Vi har kommit undan med det i alla bokningar. Gör sjukt stor skillnad. Sen finns ju alltid någon lösning och dessutom får Max plats i spjälsäng om det krisar.

  Like

  1. alfva says:

   Det var ju så jag också hade tänkt, men i första mailet till hotellet var det sen blankt nej (även om det såg ut som att det var möjligt både på agoda och sawadee). Istället hänvisar de självklart till de dyraste rummen, vilka jag inte har någon som helst tanke på att betala.. 🙂

   Like

 2. Ullrika says:

  Eftersom jag bokade själv, med hotellen direkt kunde jag “pruta” ner vårt boende till en vuxen och två barn fast att vi delar säng. På ett ställe skulle de prompt ha fullt betalt för rummet (som var baserat på två vuxna och två barn) att jag tackade nej. Men att flyga med två barn själv är svindyrt. Jag trodde man fick nån slags rabatt men nädå.

  Vi bor på fem olika ställen under våra åtta veckor. Vi börjar rätt okej, bor några nätter på ett mycket enkelt resort på en “öde” ö, mellanlandar på ett mellanhotell och när Mattias kommer bor vi nio nätter på finresort och avslutar på lyxhotell. Det är ju liksom roligare att börja skabbigt och gå uppåt 🙂

  Like

 3. Ullrika says:

  Sorry slarvigt skriven kommentar. Hoppas du lyckas guida dig rätt bland kommatecken och parenteser…

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.