Ångesten över att boka hotell i Berlin

on

Det är inte ens en vecka kvar tills dess att vi ska sitta på ett flygplan mot Berlin. Metropolen. Eller bara den nya halvtrendiga lilla staden i det som tidigare delade Tyskland i två delar. Här börjar lite svårigheten – vart ska man bo? Östra Berlin ljuder skällan och jag tittar. Letar. Charlottenburg för långt bort. Küfurstendamm lite mittemellan. Mitte är bra. Vad tusan är Mitte? Helt plötsligt var vi i Västra delarna. Tiergarten kanske duger? Eller nej, nu var vi plötsligt i Potsdamer. Just nu lutar det friskt åt Berlin, Berlin. Fast jag inte förstår vart det ligger.

berlinberlin

Jag tittar på en karta och förstår om möjligt ännu mindre. Sen vill jag ha lite vuxenlyx. Mysigt. Halvromantiskt. Fast prisvärt. Så i slutändan står jag här en knapp vecka innan avresa utan något bokat. Men så tänker jag att det kanske inte gör någonting med tanke på kräksjukan som eventuellt har fällt oss alla inom något dygn. Vi kan bara hoppas på att alla smittats samtidigt och har en rimlig chans att vara redo för resa på onsdag. Hotellet kanske är vårt minsta bekymmer.

3 Comments Add yours

 1. Josefinkan says:

  Håller tummarna för att ni kommer iväg! Vi bodde på hotell i östra Berlin (2012) vill jag minnas, på tok för långt ut från alltihop… Satsa på ganska centralt, och läs på innan vart ni ska och vad ni vill göra;) har hört hur fantastiskt berlin är, tyckte inte vi, men vi var inte pålästa. Det minsta!

  Like

  1. alfva says:

   Haha, det kändes ju peppande! 😉 Men jodå, vi ska nog hitta något! Kommer du ihåg vad hotellet hette ni bodde på så att vi inte ser till att bo där? 😀

   Like

 2. Josefinkan says:

  Haha, menade bara att “läs på” så att ni får se det fantastiska som alla pratar om;) och vi hade med en 2,5 årig Malva och det var slutet på våran bilning, ville mest bara se Berlin och fika med en barndomskompis som bodde där då. Hade bokat tre nätter men åkte hem efter två;) Tänker att det är stor skillnad när man åker två vuxna och kan uppleva all kultur som ju faktiskt finns där!!! Blir säkert jättebra; p

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.