En riktigt bra indier i Berlin

on

Det är ju ändå lite sådär konstigt när man i jakt på några solstrålar slår sig ner på en uteservering med utsikt över floden Spree som flyter genom centrala delarna av Berlin och hamnar på en bra restaurang. Nu menar jag inte bra som i helt klart godkänd, utan bra som i löjligt god mat. Till ett bra pris. Men det var precis vad som hände den där lördagen när solen sken från klarblå himmel, när vi hade vandrat kilometer efter kilometer (som jag ska berätta mer om i ett annat inlägg) och slutligen kände att vi bara ville få sitta ner och njuta en stund.

Heat heter stället som visade sig vara Radisson Blus servering, med en riktigt stor uteservering, kypare i flugor och en meny som nog skulle kunna kallas för typisk fusion. Indiskt, tyskt och italienskt i en hel salig lite röra med korv, tandoori och pizza. En väligt god röra ska tilläggas. Visst var priserna en del i överkant, men inte onormalt höga. Öl, dricka och två varmrätter senare klev vi därifrån en knapp femtioeurosedel fattigare.

2014-03-28 (14 av 31) 2014-03-28 (15 av 31)Något jag kan rekommendera? Jo, curryn med grapefrukt (!), mango och räkor var alldeles fantastiskt god. E åt en tandoorikryddad lammrätt som var något helt annat än det du får hos indiern på hörnet med makalösa såser till. Mums filibabba! 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.