Derby: Tre timmar på rull

on

Vilken härlig morgon! 

Sista arbetsdagen innan en ganska lång ledighet, jag hade en helt galen träningskväll igår där vi började på Kärrtorps IP med att rulla en stund utomhus (teknik, teknik, teknik). Läskigt. En dryg timme senare drog vi vidare mot Farstahallen där det var dags för freshieträning. Anledningen till att jag körde innan var just för att jag sällan tar ut mig på just dessa träningar. Det var innan jag kört för Inky. Hon vet tydligen hur man gör slut på folk. Men så galet skoj – jag fick äntligen till baklängesåkningen och behöver köra lite mer för att få till crossovers bakåt. Spännande och kul! 

2014-04-04 (4 av 37)I övrigt så klarade jag också mina fem minuter i maxtestet. Fem minuter där man kör nonstop. Det låter kanske inte som något tungt, men jämför med att springa så fort du kan i fem minuter så har du ungefär samma nivå. Antalet varv avklarade blev 21, vilket inte alls är i närheten av de 27 som krävs för minimum skills men som ändå kändes bra för det golvet, för de förutsättningarna (den här jefla pollenallergin alltså). Nöjd ja.

Men ärligt talat – mest tränade vi på hits. Dvs att blocka, både som blocker och som jammer (den som försöker ta poäng genom att ta sig igenom alla blockers). Gissa vem som gav allt och lyckades putta ut folk ur banan? Fast nog åkte jag på lite smällar jag med. Det gör man ju. Ni som tror att roller derby går ut på att åka rullskridskor, runt, runt och runt kunde inte ha mer fel.

Men nu är det åtta timmars fokus som gäller, sen väntar St Annas! 

4 Comments Add yours

 1. Det ser så galet kul ut!! Jag har inga såna rullskridskor men har inlines och det är så roligt att åka (trots att jag inte ens kan). Rolig sport som ger bra kondition.

  Hoppas din dag blir fin och bra.
  Trevlig påsk

  Like

  1. alfva says:

   Det är ruskigt kul! Tekniken är ganska svår att få till, det är lite läskigt att verkligen våga köra järnet men ger så mycket. Konditionen är dock inget jag märkt av än – men det kommer nog! 😉

   Ha en underbar påsk!

   Like

 2. Ullrika says:

  Jag åkte inlines för hundra år sen typ men nu skulle jag aldrig våga ge mig ut på dem… är grymt impad av dig som vågar åka full fart och i attack på fyra hjul på bredden!! Å sicket fint väder ni har! INTE det som bjuds på på västkusten inte… *regnar bort*

  Like

  1. alfva says:

   Alltså, fyra hjul är ju betydligt stabilare än man tror och dessutom har vi ju skydd precis överallt (framtill iaf) så det gör ju inte speciellt ont att ramla så länge man ser till att tänka på hur man gör det.. 🙂

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.