Barnprylar: The Crazy Giraffe i Saltsjöbaden

on

Har ni bra koll på barnklädesaffärer omkring där ni bor? Jag verkar nämligen ha alldeles utomordentligt usel kläm på det. Inte nog med att jag missat Regnbågens Barnkläder i Hammarby Sjöstad fram tills nyligen så har jag uppenbarligen gått miste om The Crazy Giraffe med i Saltsjöbaden. Båda ligger inom 10 minuter  från mig, så det känns ju lite dumt med tanke på att jag älskar barnkläder.  Gissar dock på att min ekonomi tackar mig.

thecrazygiraffe2.jpgIdag var det 3-års kalas i butiken i Saltsjöbaden, jag tog med mig barnen direkt efter förskolan dit och “släppte” av dem i den sköna lekhörnan som finns. Älskar genomtänkta konceptaffärer, det här är definitivt en av dem med fokus på dansk design – vilket när det kommer till barnprylar är bland de bästa på marknaden. På plats fanns inte bara Kidsagency utan även härliga Smile in a Box som jag förmodligen kommer dedikera ett inlägg senare (så länge jag inte glömmer av det). The Crazy Giraffe är den moderna barnklädesbutiken som riktar in sig på kvalitet framför kvantitet, även om det inte direkt är så att man saknar produkter. Produkter från Molo, Maxomorra, Danafae, Mini Rodini, Aya Naya, Nono, Fred’s World och underbara danska Småfolk fyller upp hyllorna bra tillsammans med andra (för mig) lite mindre kända märken.

thecrazygiraffe3.jpgthecrazygiraffe1.jpg

Mina barn som var med direkt från förskolan (självklart smutsiga som aldrig förr) hittade godsakerna direkt och gav tilltugget högsta betyg, inte konstigt nej – vem blir inte sugen på sötsakerna? Jag kunde inte riktigt hålla mig från att handla, trots att vi egentligen har köpstopp just nu inför semestern. Så kan det gå i affärer med lite extra service. För jag tänker att på nästan 6 veckor i Thailand behöver ju ungarna en del kläder ändå. Vi lär ju bli av med en del, eller smutsa ner dem så att de inte går att få rena, eller tappa bort, eller ha sönder. Klart är i alla fall att jag kommer sätta på barnen de vackra gula tröjorna som kom hem idag från affären signerade Ej Sikke Lej så att de syns ordentligt på flygplatsen när vi åker. Syskonmatchning är bästa grejen när man ska iväg med barnen – att leta efter två likadana underlättar enormt!

Har du vägarna förbi Saltsjöbaden tycker jag absolut det är värt en tur in till Louise. Affären ligger på Gamla Skolvägen 36, mittemot ändstationen för Saltsjöbanan. Bor du inte i närheten men känner för en utflykt ligger det vansinnigt vackra promenadstråk ungefär 30 sekunders gångväg bort. 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.