Derby: Jag behöver lite BOOM!

on

Det var ju inte alls länge sen jag köpte mina utehjul, nämligen mina Atom Pulse. De är ju bra och så, för att åka ute. Men i Gustavsberg där vi främst håller till är det ju faktiskt slipad betong som underlag och ärligt talat har jag inget som helst grepp där med de utehjulen. Jag vågar inte trycka ifrån och det känns inte alls som jag får någon speed. Eller stadga, det är ju halt. Som i nu hamnar jag på marken när mina ben försvinner. Aj.

Atom_Boom_59mm_SlimHybridhjul är heta, i alla fall om man tittar på de alldeles sprillans nya (på marknaden sen i mars) Atom BOOM. Eftersom hjulet är gjort för att anpassa sig efter alla slags underlag vill man inte mäta i samma typ av hårdhet som vi annars mäter roller derby hjul, utan man säljer in dem som Firm och XFirm. Självklart kommer hjulet i både en 62 mm och en 59 mm slim variant. Jag trivs bäst på 59mm då jag gillar att få upp speed och är någorlunda stabil i åkningen, för mig känns 62 mm som att jag ska slå i skatesen hela tiden.

Så vad är firm respektive xfirm? Nu vill de ju inte jämföra med vanliga inomhushjul, men de som uppskattat säger att firm motsvarar ungefär en 88A (med helt annan känsla) och xfirm en 91A. Med andra ord låter det som ett grymt allroundhjul (oavsett hårdhet) som fungerar på de allra flesta ställen. Även om dessa är hybrider så är det alltså inte tänkt att de ska rulla främst på asfalt, utan det är släta ytor som är fokus för att få ut det bästa av de förhållandevis dyra hjulen. De som testat hävdar att det här är top of the line och inte något som ska konkurrera ut deras storsäljare Poison, utan ett komplement. Jag har själv inte kört på de aningen mjukare grönskönarna som är 84A i hårdhet, men har ju sett på träningar att de är rejält poppis.

Men kostar det så smakar det, för en uppsättning BOOM inklusive frakt (har inte hittat återförsäljare i Sverige) ligger runt 1000:-

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.