Recension: Hutcha Resort, Mae Nam – Koh Samui

on

Letar du efter ett lugnt litet krypin i lägre prisskiktet i Mae Nam är Hutcha Resort förmodligen ett av dina hetare alternativ, men läget precis bredvid den lilla floden som löper genom byn kan vara antingen superfint eller stinkande. När vi anlände i mitten på juni så luktade det riktigt illa från utloppet, men det var något som de (nu tror jag snarare det var andra än hotellets arbetare) tog tag i.

Det finns olika prislägen på dessa fristående bungalows, men där vi bodde i en superior bungalow finns egentligen bara plats för 2 vuxna och ett mindre barn (spjälsäng) – alternativt ett ytterligare barn som delar säng. Själva rummen är rätt mysiga, ett stort insektsnät täcker sängen och på uteplatsen finns liggstolar, badrummet är utomhus och det är fräscht. Men trångt, det finns ingen direkt avlastningsyta och det är svårt att packa upp för mer än någon dag.

2014-06-16_hutcha (6 av 10) 2014-06-16_hutcha (2 av 10) 2014-06-16_hutcha (7 av 10)

Poolen ligger i anslutning till receptionen (och stranden), även om de som arbetar här är i kyligaste laget så sköter de sitt jobb och vi fick hjälp med allt vi behövde väldigt fort. Frukost ingår, men så här lite off season beställs det á la carte från en ganska kort och snål meny, men äggröra, bra stekt bacon och lite juice på det.

Stranden utanför får det största negativa lilla tecknet eftersom deras parti direkt angränsar till utloppet från floden som luktar aningen funky, dessutom känns det som att det drar ut saker i vattnet (tyvärr är både turister och lokalbefolkning lika goda kålsupare på vad gäller att använda papperskorgar) och trots att vi tog oss en bit längre bort på stranden så var det mycket glasbitar från flaskor som togs upp från botten.

Grannarna Hacienda Beach Resort, The Hammock eller kanske Florist Resort känns som aningen hetare (men dyrare) alternativ för den som vill bo på Mae Nam. 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.