Chaweng är nästan som en svordom

on

Det är inte långt ifrån att Chaweng på Koh Samui är likheten till Patong på Phuket. Eller småsyskon till Pattaya. Skitigt, vilt och stökigt. Under högsäsong kanske – men nu – när solen står som starkast och lyser som klarast en dag i juli är stranden helt underbar, trängseln obefintlig. Vi behöver inte köa någonstans, vi kan njuta av en underbar strand. Folklivet? Det finns, men lättklädda kvinnor i barer är färre än förväntat och något värst vidare festande har vi inte sett mycket av. Kanske inte så mycket shopping heller för den delen, men mat finns det gott om!

2014-07-03 (14 av 29) 2014-07-03 (15 av 29) 2014-07-03 (22 av 29) 2014-07-03 (25 av 29) 2014-07-03 (26 av 29) 2014-07-03 (29 av 29)

Chaweng på sommaren är alltså förmodligen helt tvärtemot den höga puls som pågår här under vinterhalvåret, kvar finns bara de bra sakerna. Familjevänligt till och med, men med boende i dyrare klasser nära stranden än vi är villiga att ge. Därför flyttar vi idag tillbaka till Lamai. Den lugna veckan på Koh Phangan gör att vi behöver lite folkliv, lite rörelse. Men Chaweng överraskade positivt, det gjorde det!

3 Comments Add yours

 1. Uh, jag hatade Chaweng när jag var där under min backpackning 2000 (gulp!). Men så var jag hard core backpacker också… (och det var högsäsong).
  Tyckte jag betalade mer än någonsin och hade kackerlackor och råttor på rummet. Isch.
  Det var nog aaaaaningen annorlunda boende (och resa) än er, haha. 🙂

  Ha det fortsatt gott, det är jättekul att följa er!

  Kram

  Like

  1. Ämma says:

   Alltså, i högsäsong – med allt kaos, all handel, allt annat fult som kommer fram hade jag garanterat också hatat det. Men just nu är det väldigt, väldigt lowkey. Barerna är tomma eller stängda, stranden är gles och bara ljuvlig.
   Hoppas ni njuter (strax dags för inflyttning väl?!) hemma i Sverige!

   Like

 2. Ida says:

  Tack för den smickrande bilden av min mage på stranden

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.