It’s Friday – and I’m in love.

on

Hökåsen, strax utanför Västerås. Hem till den här fantastiska adressen med ett så fint hus så jag nästan går upp i atomer. Fast det var ju det där med handpenning. Vi är inte där. Vi kommer kanske aldrig komma dit. Men jag är ändå kär. 

Eftersom huset är relativt nybyggt är det ganska få förbättringsarbeten som krävs, det har plats för båt (inte min), det ligger ändå så pass nära Västerås att det går att cykla. Området är under uppbyggnad mer och mer. Barnvänligt. Rimligt pris.

Det här är förresten så nära idyllen vi kan komma, inte för stor tomt men ligger lite för sig självt. Lagom stort för att kunna ha privatliv men ändå finnas nära grannar. Lagom kostnad för att inte bara behöva bo.

 

6 Comments Add yours

 1. J says:

  Wow, mkt hus för pengarna! Billigare än vårt i utgångspris och ändå renoverat- lyxigt. Västerås är ju typ lika långt från Sthlm som vi har till Gbg dessutom… Behöver ni ha handpenning? Ni har ju jobbat såpass länge liksom, det är ju ingen stor summa att ta blanco på. Egentligen ;).

  Like

  1. Ämma says:

   Nej, det kanske vi inte måste? Jag vet ärligt talat inte hur det där med blanco fungerar (och är väl rätt anti det per say). Men vi borde kanske kolla upp det. Och ja. Otroligt mycket hus för pengarna.

   Like

 2. Och nära Sala också – som en bonus 🙂

  Like

 3. J says:

  Säkert inte! Hör med Länsförsäkringar, de brukar vara schystare (vi har SEB dock). Det var (är) vi med men vi tyckte att det var smartare att behålla pengar på sparkonto för renoveringar och köpa innan marknaden blev för het här ute också (med facit i hand kan jag säga att vi köpte i grevens tid- nu går 50kvm mindre radhus för flera hundratusen mer än vid samma tid för ett år sedan). Tröttnade på att se handpenningarna bara växa och växa medan vi sparade. Nu hade vi ju i princip 15% att putta in men var inga problem att lägga 10.

  Ja! Skulle absolut kunna tänka mig att bo i V-ås.

  Like

 4. Vi fick ta blancolån på vår handpenning, tog det i ICA-banken och sen vanliga huslånet i vår vanliga bank. Är säkert inga problem med två fasta inkomster om ni inte har massa lån sedan innan vilket jag gissar på att ni inte har =)

  Like

  1. Ämma says:

   Jodå, vi har tyvärr en del lån sen tidigare. Men vi har ju också ganska höga inkomster (i sammanhanget) så borde inte vara något problem ändå. Men man vet aldrig…

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.