Berlin och skräpet

bild 4 (1)

Nej hörrni, Berlin visade sig inte från sin bästa sida nu heller. Våra första två dagar var riktigt, riktigt kalla. Det blåste, det var kyligt och vi frös. Men någonstans är ändå Berlin just Berlin och det är jäkligt bra ändå.Fantastiskt till och med, i alla fall när det kommer till levnadskostnader. Kanske har jag en liten sak att anmärka på och det är smutsen. För papperskorgar verkar vara till för syns skull och inte för att slänga skräp i. Vi är lite bortskämda där, det luktar inte urin överallt i Sverige (hissarna på T-centralen och Slussen borträknat) och skräpet kastas faktiskt alltsomoftast i behållare. Gör vi inte det kommer snart en städare som ser till att det blir fräscht. Berlin har lite att lära av det, för det här var den renaste gatan vi såg. En av få faktiskt som inte innehöll sönderslagna glasflaskor som på vilken plattform som helst, eller ännu värre när det var fullt av blod i gångtunneln från något bråk.

Annars? Det är mycket knark i omlopp. Mycket. Så pass att jag kände behovet av att hålla andan ibland när vi passerade vissa platser. Men nej, vi rörde oss kanske inte i de mest typiska kvarteren. Ändå är det en stad som verkligen uppskattas, för att den är just så delad. Men de kunde ju gärna få lära sig att urinera i toaletterna och kasta skräpet i korgen. Det skulle bli betydligt trevligare så.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.