Resor: Bästa lunchstället i backen – Val d’Isere

En sak nästan lika viktig som åkningen när man åker till Alperna är ju lunchen. Eller snarast möjligheten till att ta en paus med solen gassande i nyllet på en utfällbar stol. Gärna med en varm choklad. Jo, det finns en hel del såna ställen, jag tänkte nämna några av dem vi testade. Prisläget i franska alperna är högt, du får räkna med mellan 12-17 EUR för en dagens rätt. En hamburgertallrik ligger mellan 15-19 EUR, en lasagne mellan 13-16 EUR och en gulasch mellan 9-12 EUR. Sugen på något att dricka? Öl ca 8 EUR, läsk 5-6 EUR, vatten 3-4 EUR. 

IMG_3622Första dagen åt vi på Bellevarde, namne med skidområdet som du kommer till om du tar L’Olympique från Val d’Isere eller Furnival från La Daille. Själva huset ligger lite off, en bit nerför en väldigt svåråkt backe, vilket gör det lite dumt om man vill lämna med någon av de återvändande liftarna ner i dalen (i januari när vi var här var en del av anslutande pister stängda och de öppna i dåligt skick).  En femhundring för två enkla rätter, en läsk och en öl. Värt? Inte ett dugg. Vi gömde oss här under den värsta snöstormen, kanske var det charmigt just därför. Kanske för att det var första dagen. Bästa stället var det inte, bästa maten fanns definitivt inte. Men mysigt, ja, nog tusan var det ändå. IMG_3612Ett ställe som vi återkom till två gånger var La Datcha som ligger på Solaise sidan, dit kommer man med Solaise Express från Val d’Isere, därefter är det en liten transportsträcka innan man kan ta Madeleine upp och den blå Col de Madeleine ner (alternativt börja på grön och vika av mot blå Marais). Här ska du sitta ute om det går. Lyssna på den knastrande snön, njuta av solstrålar och bara vara i Alperna. Maten är helt okej den med och lokalerna är om än trånga, rätt sköna.

IMG_3653IMG_3654Nere på skidtorget i Val d’Isere ligger Sun Bar. En liten snabbmatshåla med helt okej varma smörgåsar/pizzaslices i samma budget som övrigt. Inte lika charmigt, absolut inte lika mycket känsla men för snabb mat finns det.

IMG_3582

Precis nedanför skidtorget (i riktning mot Hotel Victors) ligger lilla Banana Bar. Här är det nog fullt ös på kvällar och helger en trappa ner i deras ökända bar, men på ovanvåningen (och utomhus) finns en servering som överträffade förväntningarna rejält och faktiskt skakade fram en vettig sallad. Tummen upp för den ansatsen!

Sist men inte minst har vi Val d’Iseres (eller egentligen La Dailles) stolthet – nämligen Folie Douce (ja, temat är Moulin Rouge) . Letar du efter afterski är det hit du ska ta dig, fast njae den har nog sett bättre dagar än när jag besökte. Lunchen däremot är en av de bästa på hela veckan. Hit kommer du från L’Olympique genom att följa Verte, Mont Blanc eller Diebold. Kommer du från La Daille tar du den lilla kabinliften Daille som har avstigning mitt i restaurangen.Liten nackdel att det inte finns några riktiga solstolar, men kan vägas upp av stämningen. IMG_3626 (1)

Nej, luncherna var kanske inte världsbäst men det vägde Langley upp med på kvällarna när deras menyer serverades på hotellet. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.