Resor: 14 dagar till Cypern

on

Vårvindar drar in över Sverige, resvindar drar in över mig. På så många nivåer är jag otroligt oförberedd, för Cypern tillhör inte min kunskapsbas så jag erkänner att jag har fått snoka mig till lite basic information. Mycket av denna semester kommer gå åt till vila, till att tanka D-vitamin och till att umgås. Men när jag ändå är ett i land jag aldrig tidigare sett vill jag självklart få ut lite av närområdet.

cypern1 cypern2Vi kommer att bo i utkanten av Fig Tree Bay mot Pernera på Blue Village Althea Beach med Bamseklubb och hela tjolabalooen, lite som en uppvägning för de helt annorlunda veckorna vi gör i sommar på Mallorca. Den här ynnesten att kunna resa. Så fantastiskt. Vi förtränger helt och hållet att jag är ett vrak när det gäller flygningarna och ännu mer så sen kraschen i Alperna härom månaden.

 

7 Comments Add yours

 1. Trevlig resa! Jag har vara varit på Cypern en gång, för länge sen. Då åkte jag dit för att göra slut med en dåvarande pojkvän som jobbade som underhållare på ett hotell. Inte världens roligaste resa precis. Men under andra omständigheter är det säkert toppen! 🙂

  Like

  1. Ämma says:

   Det var ju fantastisk rolig historia om inte annat, men förstår att resan i sig just då mest var ett antiklimax. Får jag anta att detta var före SMS och mail-eran? 🙂

   Like

 2. Emma says:

  Cypern är så härligt, jag jobbade på bamseklubben (fast på ett annat hotell) där för ett par år sedan! Nu kanske ni har all inclusive men jag minns en restaurang som låg nära ert hotell som hette Knights pub som jag har för mig hade världens godaste kycklingnachos. Och rätt trevlig bar annars, om man inte vill äta!

  Like

  1. Ämma says:

   Just denna resa kör vi faktiskt All Inclusive, vi räknar inte att allt är öppet eftersom det är så tidigt på säsongen och det kändes enklast. Men bra tips ändå, vi lär ändå inte vilja hänga på ett och samma hotell i en hel vecka! 🙂

   Like

 3. Ullrika says:

  Jag har helt missat att ni ska åka till Medelhavet redan nu i vår! Har bara fattat och läst om långresan till Mallis i sommar 🙂 så jäkla härligt att få sol på nosarna redan nu i april! – när jag hoppas få både sol och mys på makens och min nos i NYC ungefär samtidigt då?

  Mina kunskaper om Cypern är knappast uptodate eftersom det är typ ehum typ… nä, jag vill inte ens räkna efter! Det är iaf jättelänge sen jag var där. 16 var jag senast tror jag! Utgår från att det är mer utbyggt och mer “turistigt” nu. Men det genuint vackra finns säkerligen kvar, och stränder och hav är helt underbart längs södra Cypern. Njut! Ska bli så spännande att se vad ni tycker!

  Like

  1. Ämma says:

   Ja, ni ska ju åka ja! Låter sjukt mysigt, om än lite långt. Cypern är ett av få ställen jag helt missat hittills, så hoppas på trevlig resa för oss båda! 🙂

   Like

   1. Ullrika says:

    Jo lite långt är det ju för en kortresa. Men… Vi planerar utnyttja jetlagen för fullt så vi annars bedrövligt morrontrötta kan få nåt gjort innan kl elva 😀

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.