Resor: Ut med fördomarna – här kommer Polen i full galopp!

on

Ju större världen blir, ju fler platser vi hör talas om – desto mer vill vi se dem. Polen har varit en liten doldis i Europa, något som ofta kanske avfärdats som lite smutsigt, fattigt och mestadels bilden av rysk betong. De pratar oförståeligt, de kan inte laga mat och inte heller har de väl något att se. Eller hur var det nu?

prova-polen-top-00

Bild lånad från StenaLine

Det är sex år sen jag var i Warszawa, mitt första och hittills enda besök i Polen. I en stad som visade sig från en vansinnigt charmig sida. Där vi strosade, åt gott, njöt av folklivet och blev fullkomligt överrumplade av arkitekturen, av ljuset, av människorna. På den tiden hade jag mycket begränsade kunskaper om vart det egentligen var jag reste, för bortsett från andra världskrigets förkrossande historier om landet och dess invånare hade jag missat alla makalösa inslag. Nu börjar Polen bubbla här och där, rivieran har gjort sig ett namn, både Warszawa och Gdansk har seglat upp som populära weekendresmål och ryktet har fått sig ett uppsving utan dess like. Det vore fantastiskt kul att få ta en tripp dit med det äventyrslystna barnet, få uppleva en resa vi sällan får möjlighet att göra tillsammans och uppleva Europa från ett nytt och fräscht perspektiv.

stenalinepolen

Detta inlägg är skrivet inför vår anmälan till tävlingen att medverka på Bloggbussen 2015 som i år alltså går till Polens Riviera där de utvalda kommer få möjlighet att upptäcka den fantastiska stranden som ska finnas i Sopot samt strosa i det vackra Gdansk. Missa heller inte att läsa om den fantastiska resa som finalisterna kommer få följa med på – HÄR.

badge_bloggbussen_deltagareBlev du också intresserad av Polen? Just nu kan du Prova på Polen – 25% rabatt* med koden BLOGGPOLEN.

*Erbjudande: 25% rabatt på Prova på Polen, t/r Karlskrona – Gdynia inkl del i hytt. Stanna upp till 3 nätter iland. Uppge erbjudandekod BLOGGPOLEN för att erhålla rabatten. Rabatten avser inte miljötillägg. Boka i perioden 24/4-30/06  och res i perioderna 24/4-30/06  samt 1/9-6/12.

4 Comments Add yours

 1. Vi ÄLSKAR Polen och har nog semestrat där 5 gånger ungefär, senast i höstas. Framför allt har vi rest längs rivieran: Gdansk, Sopot, Rewa, Hel… waow! Dessutom nära och billigt. Sååå underskattat!

  Like

  1. Ämma says:

   Intressant och kul! De flesta jag vet som varit där har valt det pga familj/vänner. Men det växer och jag börjar förstå varför! Hoppas få testa rivieran någon gång snart!

   Like

 2. Ullrika says:

  Jag har förutom en skidresa till Karpaterna på nittiotalet bara varit i Polen när jag var yngre (min pappa har jobbrest dit sen sjuttiotalet) men är galet sugen på att åka dit igen nu när det är “öppet”. Kommunistländer är liksom inte lika samma som allt annat. Har spanat i flera år men så kom kidsen och tja, du vet 🙂 men nu så, kanske blir det en tur dit i sommar? Stena Line har ju kört färjor dit sen 1800-talet och den färja som går mellan Karlskrona och Gdynia var iaf till för några år sen den som trafikerade Varberg-Grenå när jag var liten!

  Like

  1. Ämma says:

   Färjor är ju inte min starka sida, eller jag gillar egentligen inget färdmedel jag inte har full kontroll över. Så jag har faktiskt aldrig tänkt tanken, mer än att jag åkt de 20 minutrarna över Helsingborg/Helsingör typ. Men ja, otroligt spännande med Polen och diverse kringländer som jag hoppas få se inom snar framtid! 🙂

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.