Barnprylar: Astrid Lindgrens Värld – högst i topp

on

Barnet vet det inte än, men på sin födelsedag i sommar vankas en utflykt till Astrid Lindgrens Värld (eller ALV i folkmun). Sist vi var där var för två år sen när vi bjöds in av Micki, vi hade fantastiskt fina dagar i parken. För ALV ligger i topp vad gäller charm, tillsammans med Furuvik som vi senast var till förra våren. Det måste vara fantastiskt tråkigt att fylla år mitt i sommaren, för sällan är vi hemma. Och ännu mer sällan är kompisar hemma. Den blivande sexåringen kommer nog helt klart bli glatt överraskad när hon inser vart födelsedagspresenten bär hän, för ett besök i Vimmerby har legat högt på den annars rätt tomma listan över önskningar. Inte gör det ju något att födelsedagsbarn går in gratis heller! 2013-08-31_2alv (11 av 15) 2013-08-31_2alv (12 av 15) 2013-08-31_alv (5 av 53) 2013-08-31_alv (6 av 53) 2013-08-31_alv (19 av 53) 2013-08-31_alv (26 av 53) 2013-08-31_alv (35 av 53) 2013-08-31_alv (39 av 53) 2013-08-31_alv (40 av 53)

I år har båda barnen förhoppningsvis fullt ut av resan, att få träffa alla fina skådespelare. Ser fram emot en förhoppningsvis varm sommardag! 

6 Comments Add yours

 1. Vi har ju nästan samma födelsedag åt Stella, så jag vet vad du pratar om. Men vi försöker tänka att det är iallafall lyxigt att vi föräldrar alltid är lediga och att på födelsedagen får hon välja preciiiiiis vad hon vill att göra. Det är inte fel, tycker de än så länge iallafall – och så brukar vi säga att när hon är äldre kommer hon fira kungligt i Visby eller Sandhamn eller nåt haha 😉
  ALV på självaste födelsedagen låter klockrent! Visst är den parken bäst-i-klassen – helt fantastiskt, och absolut att även lillasyster kommer att ha roligare i år!

  Like

  1. Ämma says:

   Nej, precis – vi är ju lediga och hon får välja (även om nu inte aktivt). Men det där lilla dåliga samvetet ändå, att vi inte är hemma. Att vi inte kan ordna med kalas just då. Hon får förresten sitt första kalas i sommar, det är bäst att solen skiner då, för inne kan vi _inte_ vara och jag vägrar slänga ut tusenlappar på att köra i ett lekland… 🙂

   Like

 2. Ullrika says:

  Det är svårt det där med att ha en bra placerad födelsedag, för att fylla år mitt på sommaren låter helt fantastiskt tycker jag som har två vinterbarn 🙂

  ALV har vi varit på ganska många gånger nu och sista gången förra sommaren (eller var det förrförra?!) kände jag att det kanske fick vara nog på ett tag nu. Men… nu börjar det klia av ALV-förväntan iaf! Det ÄR ju verkligen ett fantastiskt ställe!

  Like

  1. Ämma says:

   Åh, ja – för ofta är kanske inte heller jätteroligt? Det ska ju vara lite lagom, så förväntningarna hinner byggas upp och det blir spännande. Men å andra sidan, JAG tycker fortfarande som vuxen att det är ett fantastiskt ställe att åka till, ibland tror jag att jag är mer pepp än barnen (fast de vet ju inget såklart)…. 🙂

   Like

 3. Vi ska med dit i slutet av sommaren tänkte vi, Meja har tjatat sen förra sommaren eftersom det inte blev någon tur då. Tror Juno kommer älska i år!

  Like

  1. Ämma says:

   Ja, det kommer nog bli toppen! 🙂 Berättade för A igår och hon blev otroligt nöjd!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.