Green Matmarknad – Västra Hamnen, Malmö

on

Tekniskt sett faller väl detta under resebloggande, men vad tusan – vad spelar det för roll? Här i Malmö snubblade jag nämligen över en fantastiskt trevlig upplevelse, nämligen en ekologisk och hållbar butik – Green Matmarknad som ligger här i Västra Hamnen. Hur ser det egentligen ut i Stockholm på den här fronten? Finns det några av dessa fantastiska oaser? Jag vet att jag spanade långt och länge på flera olika kedjor i Berlin, förundrades över hur fräscht allt såg ut.

IMG_5407 IMG_5408 IMG_5409 IMG_5410 IMG_5411

Här på Green var det ju såklart ingen skillnad, det är öppet och luftigt. Delin, charkdisken är fantastiska och sträcker sig en lång bit över lokalens hela längd. Här finns även café, matservering med både a la carte och buffé, där den sistnämnda är väldigt prisvärd för sina 89:-.

Jag skulle vilja handla mer hållbart, sånt som inte Ica Maxi riktigt erbjuder i sin masskonsumtionsstrategi. Men den ekonomiska aspekten finns ju där, så nog känns det ändå fint att sponsra bra butiker här och där. Förhoppningsvis mer här än där i framtiden.

IMG_5412IMG_5413Handlat så pass mycket att du inte orkar bära hem? Låna en lådcykel för tusan! 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.