Höstlov sägs det

on

Jag och E jobbar som vanligt, men fritids har varit stängt nu måndag, tisdag vilket innebar en del pussel. Igår fick A följa med mig till jobbet, idag hade hon turen att få hänga med på lekland och lekstund hemma hos grannarna. Phu. Imorgon är det däremot fritids som gäller.

För vet ni, jag har inte orimligt många semesterdagar. Jag har 30. Fler än många andra, men de ska räcka till så mycket, både för mig och för familjen. För jag är inte bara mamma, jag har egna intressen som tar tid och dagar. Liksom E. Vi försöker såklart att prioritera barnen i det mesta, det går ingen nöd på dem men nog tusan känner de av att “alla” andra är lediga. Kompisar är bortresta, det är halvtomt på avdelningarna. De överlever det också, livet är inte alltid rättvist.

På fredag är jag ändå ledig, för företaget tog bort alla halvdagar för ett tag sen, införde istället några helt lediga dagar som kompensation, en på hösten och en på våren. Dagen före Allhelgona är en av dem, det passar ju ypperligt om det är här höstlovet kommer ligga även i framtiden.

IMG_0167I helgen hängde vi dessutom i skogen. Plockade de allra sista blåbären, letade efter svamp och fikade. Så himla mysigt faktiskt! 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.