Resor: Blickar från april och till april

on

De här bilderna togs i april, på Cypern. Barnen var fem och tre år gamla. Var. Den stora är nu snart sex och ett halvt. Och den lilla fyller fyra. Sa jag lilla? Hon är inte liten. Hon är faktiskt jättejättestor. Och klok. För att inte tala om den större varianten. Som börjar få skinn på näsan. Som ikväll vägrade sluta läsa sin bok, trots att klockan var alldeles för mycket.

I april 2016 är det jag och hon den stora som tar oss an Thailand tillsammans. Vi kommer flyga Qatar Airways via Doha i deras dreamliners (ja, ska man flyga är det ju iaf trevligt om man är så miljömedveten man kan vara i sammanhanget) till Phuket. Jag är ju inget fan av långa flighter (eller att flyga överhuvudtaget) så för mig känns det väldigt, väldigt lagom med två flygningar som är uppdelade i lika stora sjok. Större flygplan som är lite rymligare brukar dock kännas aningen bättre, jag bara hoppas att det inte bara blir ångest alla vakna timmar och att jag klarar att skjuta bort den. Eller kanske går till en KBT-terapeut innan och faktiskt botar den här dumma flygrädslan, det vore ju också ett alternativ.

April är ju inte heller någon toppenmånad vad gäller väder i Thailand, men två av våra besök (2007 och 2011) har varit just under den månaden och både Khao Lak och Phuket var lugna puckar med en del regnoväder som drog förbi på kvällarna. Då tänkte jag ändå sitta på altanen med en trevlig bok, spela spel med barnet och bara njuta av ledighet. Tills dess ska vi bara hitta några trevliga ställen att bo på, eftersom vi har 14 nätter att leka med blir det nog två ställen. Det var ju semester vi skulle ha. 
2015-05-03 (70 av 73) 2015-05-04 (70 av 92)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.