Resor: Om att vela om hit eller dit (Thailand)

on

Eftersom jag egentligen inte vet när vi kommer att landa i Thailand efter bokningsstrulet som pågår, så borde jag väl egentligen inte sitta här och leta boendealternativ, men se – det gör jag ändå. För jag är ju rätt otaggad på det där med Phuket egentligen, ni som hängt med ett tag vet att vi har testat Kata både en och två gånger och den andra var helt klart den sämre, även om den första inte alls fick mig nöjd. Så pass mycket europeiskt, så pass lite thailändskt. Fast stranden är ju faktiskt perfekt för barn, det är den.

Så nu tittar jag lite på Bangtao, Surin och Kamala. För att ändå inte dissa Phuket helt och hållet innan vi testat något mer. Egentligen skulle jag vilja köra nedre delen av ön (typ Cape Panwa) men eftersom vi troligen ska bege oss uppåt mot i första hand Khao Lak är det inget vidare drag – på den tiden hinner vi ju halvvägs till Ao Nang (Krabi). Ovh i så fall skulle vi lika gärna kunna fortsätta över till Koh Lanta. Fast rimligtvis behöver vi då åka båt och njae, då har ni tappat mig. Eller så gör man inte det, åker båt menar jag. Utan drar direkt upp till Khao Lak efter vi landat, tar några dagar där och rör sig vidare till Koh Lanta. Visst tar det tid, men om någon nu inbillar sig att jag och en 6-åring oavsett skulle legat på stranden och bara lapat i två veckor tror ni ju fel. Både hon och numera jag är alldeles för rastlösa för sånt.

Ändå vill jag ju inte flänga för mycket, så Khao Lak, Ao Nang, Koh Lanta får nog bli direkt till Lanta utan stopp i Ao Nang, på tillbakavägen är jag kanske modig nog att ta båten över Phi-Phi för någon natt? Eller nej. Det kanske bara blir Bangtao (om vi hittar lämpligt boende i vettig prisklass) eller kring Khao Lak. Barnet har uppgett ett önskemål, hon skulle vilja bo någon dag på ett hotell som har en vattenrutschkana – så det får bli mitt uppdrag att hitta! 2014-07-03 (5 av 29) 2014-06-27 (6 av 9) 2014-06-21 (11 av 40) 2014-06-15 (7 av 26)Lugnet från våra magiska sommarresor både 2013 och 2014 lär vi inte hitta, men inte långt därifrån hoppas jag. Vi åker återigen i lågsäsong och vad vädret gäller? Det återstår att se! 

4 Comments Add yours

 1. Josefinkan says:

  Du som är lite av en reseexperter, har du någon bra sida att tipsa om när man letar boende i Thailand? Vad “borde” man betala per natt för att få hyfsad ok standard med tre småbarn? Har du någon favorit Ö eller ställe (vi kommer nog inte att resa runt så mkt)!

  Like

  1. Ämma says:

   Det beror ju helt på vart man ska, hur man vill bo. För er skulle jag nog ändå fundera på att hyra hus? Många hotell tillåter knappt två, än mindre tre barn i samma rum (och de som har familjerum är ofta snordyra).

   Jag gillar Koh Phangan pga lugnet, Khao Lak. Samui är helt okej, men skulle själv med barn troligen välja Lanta eller Mae Phim. Kanske Koh Samet? 🙂

   Like

   1. Josefinkan says:

    Det får nog bli två, tre ställen beroende på antal veckor. Men då var det inte bara jag som tyckte att familjerum med fler barn kostade för mkt; ) Så tack för tipset om att hyra hus, jag har trott att det var mkt dyrare vilket det ju inte alls var! Vi har kollat på samui och lanta som läget är nu. Khao Lak var vi förra året, fantastiskt fint!

    Like

   2. Ämma says:

    Om jag vore er skulle jag nog annars testa att bara skriva in ett barn (förslagsvis det äldsta) pga 1 barn kan alltid dela säng med föräldrar (ofta fler) och spjälsäng brukar de kunna ordna ändå. Men nej, hus/lägenhet är nog rimligare ändå eftersom ni har bebis med er och det skadar inte att kunna diska exempelvis nappflaskor ordentligt – det har jag riktigt saknat.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.