Stockholms bästa musslor på Akkurat?

on

I lördags drog vi med ungarna in till stan för en liten utflykt och överraskade med att äta Stockholms bästa musslor på Akkurat. Jag var ju inte alls på topp, så kände inte för att göra av med alldeles för mycket energi. Perfekt tillfälle att göra lite måsten, det vill säga som att fylla på kläder till As garderob som inte riktigt hänger med. Eller finns kvar.Vi tog oss in till Hötorget, strosade därifrån hela vägen till Slussen, via gränderna i Gamla Stan för att nå kvällens höjdpunkt. Akkurat.

Det är nämligen där stans bästa musslor finns och de där är ju ett ständigt hett samtalsämne hos oss. Först var det bara jag som åt, sen anslöt sig A och nu har karln också fått för sig att de är rätt goda. Den lilla? Hon hörde pommes frites och var rätt nöjd med det. Faktiskt slog hon till med det ungefär mysigaste hon varit på väldigt länge just den här dagen. Behövligt.

Så, när man i sista sekund kommer på såna här planer och dessutom är en barnfamilj är det bra att ta lite saker i beaktning. Som att Akkurat är en känd restaurang men främst för sitt utbud av öl. Det betyder alkohol, buller och mycket folk. Baren var när vi kom för middag vid 16 fullsatt. Lagom tid dock, nivån är fortfarande representabel och miljön tillräckligt bra och lugn för att kännas bekväm med barn.

Vi beställde in ett halvt kilo musslor åt 6-åringen. Tyckte att det skulle räcka. Eftersom hon åt upp nästan halva Lillasysterns hamburgare efteråt får vi nog omvärdera det där till nästa gång. För det har vi lovat att det blir en, någon gång. Tydligen minns hon nu en hummer i någon restaurang i Thailand och pratar om att det är nästa sak. Det här barnet kan ta pris för dyrast matvanor. Men fasen vad fint det är att få se någon uppskatta något som hon gör. Om det är Stockholms bästa musslor vet jag ju egentligen inte, men de har helt klart väldigt mycket upp på de jag åt häromveckan på Kött- och FiskbarenIMG_1799 IMG_1800

2 Comments Add yours

 1. Vi älskar musslor! Kanske måste prova Akkurat nån gång! 🙂

  Like

  1. Ämma says:

   Ja det tycker jag absolut. Perfekt ställe om man dessutom har ett intresse för öl!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.