Eix Alzinar Mar – Can Picafort, Mallorca

Äntligen hotell trodde vi att vi skulle ropa i somras när det blev dags för vår tredje vecka och vi gav upp allt vad hette matlagning, städning och plock i både Campos och Biniaraix till förmån för Eix Alzinar Mar. Det var ju innan vi hamnade på det här “lustiga” hotellet som visserligen hade en hel del trevliga aspekter men var så så pass långt ner på skalan av usla charterhotell* man kan komma. Eix Alzinar Mar ligger i utkanten av Can Picafort, alldeles nära en stor supermarket, en lekpark och ja, en stor väg. Promenaden in till centrum (det vill säga strandpromenaden) tar cirka 10 minuter och är i lätt lutning. Hotellet i sig hävdar att de har fyra stjärnor, men med tanke på standard, inredning och utrustning skulle jag hävda att de maximalt når en svag trea.

Interiören är vad du förväntar dig av ett hotell kvar i 80-talet. I gångarna på våningarna ovanför receptionen ligger heltäckningsmattan kvar. Den som troligen legat sen hotellet byggdes, med allt vad det innebär nertrampat i den. På rummet är det inte mycket bättre, både badrumsdörr och sovrumsdörr har tappat sin charm för länge sen. Väggarna verkar dock nymålade. Och golvet är kakel. Vi får problem med vår AC redan första dagen, den vägrar gå under 27-28 grader. Perfekt för mig, men stackars E får svårt att sova i värmen. Trots åtskilliga besök av assistans blir det aldrig lagat, för det ska tydligen vara så. Den är ju inte helt tyst, den bara kyler inte ner – alltså fungerar den.
02082015-IMG_8943 02082015-IMG_8983 02082015-IMG_8987 02082015-IMG_9016 02082015-IMG_9040 04082015-IMG_9049VI hade valt All Inclusive, något jag egentligen aldrig vill göra på en ö som Mallorca där allt är så pass lättillgängligt men turistrestaurangerna är heller inte alltid något att hurra för och med barn som drar mycket energi springer kostnaderna lätt iväg. Av princip väljer jag heller aldrig all inclusive på hotell under standard av nästan fem stjärnor, men undantag görs som här. Maten var absolut inget att hurra för. Enformig, dåligt friterad och tröttsam. Mina förväntningar var ändå låga, men trots det blev jag rejält besviken på utbudet. Barnens tallrikar såg oftast ut som ni ser, fattiga.
Vill man ha sig något snack mellan tiden är det flottfest som gäller med det vanliga, pommes, hamburgare, korv eller smörgås. Sådär fräscht men inte speciellt ovanligt tyvärr. Fri tillgång till läsk, öl. Saknade lite slush, mer utbud av glass och gärna en del frukt, kex eller något annat att tugga på.

Så trots att det här hotellet inte är något att hurra för har det en hel del bra saker också, nämligen en helt fantastisk pool som täcker in hela hotellområdet. Eix Alzinar Mar har dessutom en ordentlig barnpool med rutschkanor, tunnor som välter och ja, utrymme. En liten lekplats i behov av lite kärlek finns också på området (även om den precis utanför hotellet är betydligt bättre). På framsidan av hotellet finns en avskild liten pool för de som inte vill lyssna på animationsteamet. För ett sånt finns såklart, i tysk/engelsk regi och barnen älskade deras aktiviteter trots att de egentligen inte förstod allt hängde de med i alla fall. Minidiscon på kvällen, shower för vuxna i typisk charteranda.

*Jag är otroligt skeptisk till att helheten på hotellet, trots sin klassificering med bemötande och kvalitet på både rum och innehåll i all inclusive skulle klara någon av de svenska charterarrangörernas krav. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.