Midwinter Light Up – Nacka Strand

on

På årets mörkaste dag hände det här på mitt gamla kontor  – Midwinter Light Up Nacka Strand. Kontoren stängdes ner för drygt ett år sen och ska nu bli exklusiva boenden. Inte helt fel att bo där med utsikten över i stort sett hela Stockholms inlopp. Det vill säga om du kan slanta upp de pengar som kommer krävas. Förresten kan den här installationen inte heller varit speciellt billig, varken i el eller teknik? Oavsett vilket måste jag erkänna att jag tycker det är ganska coolt, jag saknar mitt kontor som tusan – trots att miljön inuti hade fått lida från obefintligt underhåll i några år (vem lägger pengar och energi på lokaler som ska sägas upp?).

Läget Nacka Strand är verkligen fantastiskt, det är tio minuter in till Slussen med direktbuss, för den som måste till Centralen tar det väl en kvart. Precis nere vid vattnet ligger Restaurang J där du på sommaren kan hänga på uteserveringen och bara ta ett glas svalkande. Båtarna till både City, Lidingö, Fjäderholmarna och Sandhamn lägger till vid bryggan. I området finns många trevliga lunchserveringar, bland annat det fräscha Birgittas Bageri och Fazer. Här finns även SATS, Lek&Bus och viktigast av allt – polisen. Dessutom är det inte mer än tio minuters promenad upp till Nacka Forum för den som behöver shoppa lite på lunchen, eller lika lång sväng till Nacka Simhall. Vill du bara ta en promenad? Ta då en sväng längs med vattnet, det är aldrig fel. Ät lunch ute och titta på båtarna. Spring uppför trapporna till “torget” eller ta den gamla banan upp.

Jag kan inte säga att jag är lika förtjust i Kista. Visserligen finns alla dessa saker jag radat upp inom närhet, men transporten dit är långväga och dryg (den som åkt i rusningstrafik i Stockholm vet vad jag menar). Närmaste gym är en kvarts promenad bort, likaså shopping. Promenadstråken är bilvägar och trafiken ligger tung med motorvägen utanför fönstret. Nej, det var en speciell tid den i Nacka Strand och jag kommer nog sakna den varenda dag.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.