Skansen – djuren och atmosfären

on

Den enda höjdpunkten på Skansen är ju inte bara de äldre kvarteren, även om de är min favoritdel av det öppna museet. Barnen älskar möjligheten att se till de vilda djuren, även om de inte riktigt fattar konceptet med att de inte får vara i det vilda.

12062016-IMG_1017

Skansen är ju baserat på djur i Sverige och boskapsdjur liksom hästar, grisar, får och getter. De mest spännande att titta på är såklart björnen (som har ett nästan lite väl litet hägn va?), älgen, renarna och vargen. Själv saknar jag faktiskt räv, även om jag tycker lodjuren är löjligt fina. I Jämtland dit vi ska i juli hoppas jag att vi kommer få se en del ren längs vägen upp på fjället.  De är ju så himla coola när man väl får se dem i sitt naturliga element. Sjävlklart är det här i parken man ser som mest folk, för alla vill ju titta på djuren och om inte hittar man dem troligen i kön till ponnyridningen. Men renen när den tappar päls? Inte jättecharmig får jag erkänna – men de byter väl sin vinterpäls ungefär nu för att bättre matcha det kala fjället.

12062016-IMG_103712062016-IMG_1027 12062016-IMG_1054 12062016-IMG_1097 12062016-IMG_1137 12062016-IMG_1162 12062016-IMG_1169

Tyvärr tycker jag matmöjligheterna på Skansen är bland de sämre. Det finns inget riktigt utbud som passar alla och priserna är rätt tveksamma (som 140:- för tre mjukglassar?). Men det kanske smakar bra? Vad vet jag, vi åt faktiskt inte här utan passade på att peta i oss varsin korv utanför entrén. På så sätt var vi mätta innan vi ens äntrade parken. Men dansbanan ser mysig ut och på sommaren när Allsången körs på kvällarna är inramningen fantastisk. Utsikten är som jag redan berättat magnifik och det här är Stockholm när det är som bäst, bort från smeten. Så jag skulle rekommendera Skansen till alla som vill ha lite historia, som vill ha en känsla av det stora Sverige. För visst är det lite coolt att man kört hit byggnader från hela landet?

12062016-IMG_1190

Entrepriser sommaren 2016: 
Vuxen 180:- 
Barn 60:- 

2 Comments Add yours

 1. Åh, fina fina Skansen 🙂 Jag är konfirmerad i Seglora kyrka på Skansen och hela friluftsmuseet har en speciell plats i mitt hjärta 🙂

  Like

  1. Ämma says:

   Vilket ställe att bli konfirmerad på! Förstår att hela platsen känns speciell, det är ett ganska unikt ställe!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.