En tur till Åre eller en sväng till Kreta?

Vet ni? Jag har planerat ganska konstigt den här sommaren. Vi har visserligen lång semester, men tack vare datum satta i sten blir den väldigt upphackad. Ett sånt tillfälle är när vi har varit i Jämtland (rättare bestämt Gäddede) och ska ta oss därifrån. Vårt resesällskap ska hem för att jobba, vi har en dryg vecka på oss innan det är dags att vara i Göteborg.
17062016-IMG_1414 19062016-IMG_1511 19062016-IMG_1516 19062016-IMG_1630Sverige på sommaren alltså. Så svårslaget när vädrets makter är med en. Vilket är mindre säkert. 

Så jag började kolla på alternativa rutter och funderade en sväng på om vi skulle köra via Norge och neråt, men fick stryka den idéen relativt kvickt eftersom kostnaderna snabbt rullade ifrån mig. Samtidigt hittade jag prisvärda flygbiljetter till Kreta i en vecka. Men det här med att stressa hem från Jämtland, packa om och sen dra direkt?

Njae. Speciellt inte eftersom vi direkt efter landning hemma igen måste göra om i väskorna och röra oss till Göteborg. Inte klockrent. Hur lockande det där priset än var. För att hinna andas är också viktigt.

Så istället började jag titta på Åre, relativt bra placerat för att kunna köra resten av sträckan ner till Nora sen och ta några dagar innan fortsättning till Göteborg i lugn och ro. Men det är ju ändå lite avsides. Fördel dock att väskorna inte behöver packas om. Vi tittade också på en sväng via Dalarna, men där drog priserna iväg igen och vi suckade lite. För då kan vi lika gärna sticka till Kreta och säkra vädermässigt.

Så nu står jag här och velar, trots att det inte är bästa läget. För alltså, vi har ju en vecka till sen när E börjar jobba som passar alldeles utmärkt att sticka iväg på, så Åre kanske är bäst nu. Men hela familjen på solsemester alltså. Det hade varit fint, för det var faktiskt ett tag sen vi kom iväg allihopa. Bara vi.

Åka ner till Åre, paddla kanot, gå på vandringsturer, cykla, åka upp på toppen eller dra till Kreta och ligga på en strand? 

2 Comments Add yours

 1. LinizTravel says:

  Kreta skulle jag ha valt! Men det är ju jag! Speciellt m tanke på förra sommaren! Älskar ju utlandsresor! Oftast är ju priset nästan detsamma å semestra i Sverige! Tycker det var ap-dyrt å betsla 1250 spänn för ett rum på ett vandrarhem hade hellre lagt det på ett hotellrum med frukost liksom!!! Men men…

  Trevlig kväll kramar

  Like

  1. Ämma says:

   Ja, spontant väljer jag ju också Kreta. Men just i och med tidsbristen och den förmodade stressen (både för oss och barnen) känns det sådär samtidigt. Kanske bättre att andas och istället ta en sista minuten bara jag och barnen.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.