Det här fantastiska vi kallar SEMESTER

on

Igår eftermiddag hände det där fantastiska vi kallar för semester. Jag stängde ner jobbdatorn, skrev ner mitt lösenord (jajamen) och kopplade bort jobbmailen från telefonen. De närmaste sex veckorna tänker jag inte så mycket som andas IT. Eller jo, rent tekniskt sett behövs den ju i cirka allt jag gör online. Men mitt jobb. Det ska jag förtränga. Så vi gick ut och firade med skaldjur, ni vet – på riktigt njöt.

Har ni tänkt på att vi har ganska mycket ledighet i det här landet? Minimum fem veckors semester, där många kan deala till sig sex eller ännu fler. Jag är en av dem som har sex veckor, dessutom har jag många dagar kvar på barnen att ta ut och tillräckligt stabil ekonomi för att dryga ut här och där med lägsta dagar. Det är lyx. Det är något vi har möjlighet till just nu. Det är inget man ska ta för givet, inget som funkar för alla. Men för oss. Just nu.

Men innan jag ger mig iväg på de där sex veckorna jag har i sommar som innefattar Nora, Norrköping, Barcelona, Gäddede, Åre, Nora och Göteborg så krävs en insats här på hemmaplan för att inte komma hem i augusti till totalt kaos. För vem gillar sånt?

Idag har jag ägnat precis hela dagen åt att rensa och röja på vår nedervåning (dvs souterrängplan). Vi använder inte alls en våningen, utan det är helt och hållet barnen som huserar där på gott och ont. Skönt eftersom deras lek blir centrerad dit många gånger, störigt eftersom deras version av städa är att kasta in saker ungefär överallt. Men nu är det klart och känslan är fantastisk.

Ikväll taggar vi dessutom för fotboll när Island ska ta sig an giganterna Frankrike. 

One Comment Add yours

  1. Önskar en riktigt fin semester!!! Visst har vi bra med semester i Sverige. Jag har haft fem veckor ibland och sex ibland. Nu har vi båda osäkra anställningar (tillfälliga timanställningar) så vi har ingen direkt semester, men ändå en hel del ledighet.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.