Skaldjursfest på Restaurang Räkan

on

Vet ni vad vi passade på att göra i fredags? Jo, vi drog till med skaldjursfest på restaurang Räkan här i Stockholm. Stället är från början Göteborgskt, men fick stänga för några år sen och har nu återuppstått här. Komplett med den radiostyrda bassängen och allt.

Om du inte gillar fisk och skaldjur är det här inget ställe för dig. Bli heller inte lurad av det marina och ärligt talat rätt tacky inredningen, för det är inte på något sätt ett “billigt” hak. Och jag gillar det där, att det kan vara riktigt bra utan att behöva vara fint i kanten.

image imageDet hela började på Sandhamn när Ida och jag blev sugna på en skaldjursplatå, men snällt fick stå över till fördel för grillmiddag. Sen dess har jag varit småsugen på att testa, för skaldjur – om nom!

Vi valde den stora skaldjursfesten, som visade sig vara enormt mättande här på Restaurang Räkan. Hembakta brödet får dock ett minus av mig eftersom det innehöll kummin eller kardemumma som helt enkelt inte föll mig i smaken. Det tidigare i veckan på Akkurat däremot – så gott!

imageimageBäst var nog kungskrabbebenet. Det var så himla fint kött, mört. Räkorna var också himla bra, nästa gång tänker jag nog leka turist och sno åt mig en av de radiostyrda båtarna. Sämst? Utan tvekan ostron, just för att jag inte lärt mig äta det. Än.

Otroligt trevlig kväll att fira in sin semester, njuta god drink. Som visade sig vara gjord på bourbon dessutom. Vi hann dessutom med den sena visningen av en film jag tänkte tipsa om snart. Date nights alltså, vi behöver fler!

 

2 Comments Add yours

 1. Jag har hört talas om den restaurangen i Göteborg. Intressant att den finns i Stockholm nu! Äääälskar skaldjur 🙂

  Like

  1. Ämma says:

   Ja, så himla gott. Nästa gång tänker jag dock sikta på enbart räkor!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.