Vart ska man bo i Barcelona?

Ni vet hur alla jämnt bara undrar vart som är bästa stället att bo? Well, Barcelona är så mångfacetterat att jag vettetusan om en plats passar alla. Så vart vill du bo?

image imagePersonligen skulle jag inte vilja bo på eller för nära La Rambla. Helt enkelt för att det vore mer kaos än självaste Drottninggatan (om den ens heter så) i Stockholm. Folk överallt, alla tider på dygnet.

Jag skulle heller inte vilja bo för nära Plaza Catalunya (vilket tekniskt sett innefattar övre delen av La Rambla). Däremot verkar de flesta platser som omger Born vara bra – smala bakgator.

Här i Poble Sec som är lite hippa kvarter där vi nu bor är också riktigt nice, även om jag skulle undvika stora huvudgatan (i det här fallet Paral-lel) och populära turisthäng som Carrer Blai. Vår bakgata når direkt upp på Montjuic för den som vill ha utsikt men också rätt in till stan. Perfekt läge enligt mig!

Min poäng? Barcelona är så stort och de olika områdena skiftar så markant att vart du vill bo beror helt på vad du vill göra. Hänga på stranden? Turista i gotiska kvarteren? Shoppa? Titta på Gaudí? Insupa atmosfär? Bara att välja och vraka!

2 Comments Add yours

 1. När jag var i Barcelona några dagar för ett år sedan så bodde vi nära Arc de Triomf, det tycker jag var hur toppen som helst – nära till allt kändes det som! (Om man gillar att promenera lite..) Vi bodde med Airbnb och betalde 600 kr/natt för 2 personer.

  Like

  1. Ämma says:

   Vi bodde också där i närheten förra gången och det var perfekt för oss då! Denna gång ville vi ha närmare till träningslokalen och då var det betydligt smidigare härifrån!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.