Via Hong Kong? Eller Abu Dhabi? Kanske Peking? Om platser man inte vill mellanlanda på

Min roligaste syssla just nu? Leta nästa resa. Det blir en långresa. Vi har tänkt vara borta sex veckor nästa sommar och det ska bli så himla grymt. Vart? Vi har en plan, men den är inte spikad. Helt klart är att vi tänker Asien. Vi fyller ju 35 (HERREGUD!!) och ska fira rejält under året, för livet – det är helt klart värt att leva fullt ut. Förra året uppvaktades jag av världens finaste A med en tårta i Khao Lak.

Med så många veckor att disponera tänker vi också oss en eventuell storstad. På väg dit. Eller på väg hem. Kanske mittemellan när vi byter land. För den varianten tittar vi också på. Helt klart? Det blir inte Thailand, för återigen är känslan att vi känner oss klara med det som sommardestination. Men vi behöver alltså mellanlanda någonstans och Bangkok är ändå inte helt fel i sammanhanget. Ladda batterier. På önskelistan finns bland annat Kuala Lumpur, Hong Kong och kanske Singapore.

Högst på min ”helst inte” lista över mellanlandningar är:

Peking – ”Hoho?” Ett tag under vår stopover kunde man trott att den enorma terminalen var övergiven. Mat? Jag har aldrig varit så hungrig som när vi landade i Bangkok, heller aldrig så imponerad över att barnen ändå åt sig mätta på det undermåliga som bjöds.

Paris (Charles du Gaulle) – Jag vet inte hur jag ska förklara det här, men jag gillar inte CdG. Det går inte att sätta fingret på vad som är fel. Kanske är det bara hur franskt det känns?

Doha (Hamad International) – Kaoset genom säkerhetskontrollen på väg in i transit kan inte beskrivas som något annat än katastrofalt dåligt koordinerat. 300 meter långa köer, där vissa ansåg sig ha företräde och bara klev in före. Osämjan mellan kulturer växte och mitt i allt står människor och kastar glåpord omkring sig, A blir knuffad i kön, så pass att hon ramlar och skälls därefter ut efter noter. Nittio minuter senare befinner vi oss på språngmarsch för att hinna boarda vårt plan. Flygplatsen däremot – jättefin. Om än lite tråkig.

London (Heathrow) – Flygplatsen i sig är väl okej, om än rätt trög vad gäller säkerhetskontroller. Men. Att flyga två timmar i helt fel riktning är ju bara idiotiskt för någon som verkligen inte gillar att flyga.

Moskva, Kiev- Skrönorna om hur det är att flyga Aeroflot/Ukraine International är många, trots att det är just historier som idag troligen är gamla och begravna är jag inte det minsta lockad att prova ändå. Finns det något jag är principfast med så är det just det…

Vilken flygplats skulle du helst undvika att behöva mellanlanda på? 

7 Comments Add yours

 1. Vad svårt – tid på flygplats är sällan någon rolig historia. Konstigt ändå, finns ju så mkt pengar att tjäna för ställen där!

  Like

  1. Ämma says:

   Ja men verkligen så! Men nej, minst sugen är jag verkligen på Peking trots toppmoderna flygplan!

   Like

 2. Linda says:

  Addis Abbeba och Khartoum är inte heller att rekommendera om man ska ner till Sydafrika. Bättre att åka via Frankfurt direkt ner till Johannesburg, även om det är väsentligt billigare att mellanlanda någonstans i Afrika….

  Like

  1. Ämma says:

   Nej fy, jag har hört historier från tiden när sambon med familj bodde i Sydafrika. Men åh vad det lockar att åka dit någon gång!

   Like

 3. Petra says:

  Rekommenderar helt klart Hong kong.
  Finns ett jättefint och inte dyrt hotell precis vid flygplatsen. Disneyworld Hongkong ligger oxå nära och perfekt för en dags tur. Inga köer om du kommer mitt i veckan och inte på någon av kinesernas högtider.

  Like

  1. Ämma says:

   Nej, Hong Kong är ju väldigt trevligt faktiskt och ett av våra favoriter men det beror helt och fullt på anslutningarna därifrån sen!

   Like

 4. Liniz Travel says:

  Hade ingen koll på det m barnvagnar faktiskt! Aldrig varit med om det tidigare! Men oxå 5 år sedan jag reste m en riltigt liten bebis liksom…

  När jag reste runt i Asien 2007 flög vi via London med ett “gratis” stopp i Hong Kong och var där några dagar! Riktigt häftigt om
  Du inte varit där? Sen reste vi vidare till Filippinerna och sen t Bali, Malaysia O h slutligen Thailand och hem via Bangkok. En bra tripp!

  Jag var då
  Borta dryga 6v 1,5 månad… Tanken var 8 v men hade ju kärat ner mig å åkte hem tidigare…

  Kul m er resa nästa sommar!

  Vi planerade oxå resor ikväll… Men inte helt överens ännu… Få se vad det blir i vinter?!

  Först Mallis & GC men måste ju boka en till resa hihi… Innan årets slut 😉

  Ses vi mån kanske?

  Kramar

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.