Morgonens hjärtattack

Vi var lite sena imorse, så vi valde att ta vägen via skolan för att droppa av A innan vi vände upp mot förskolan där Lillasystern går. Så långt hann vi ju inte komma, för i första korsningen (den enda med trafikljus) valde en Saab att helt strunta i sitt rödljus (från en för oss blind korsning) och bränna igenom ett bevakat övergångsställe där min fyraåring klev ut vid grön gubbe. 

Tyvärr överdriver jag inte en millimeter när jag skriver att det är mindre än en decimeter mellan E och bilens front när jag får tag på hennes jacka och lyckas dra henne bakåt. I första andetaget tror jag nästan att hennes fot är överkörd, men vi hade tur. Jag vill inte ens tänka på vad som kunde hänt, för vi pratar inga 30 km/h här.

12062016-IMG_1273Vi har problem med trafiken här i Boo, speciellt på morgnar och eftermiddagar. Det är så många barn i omlopp som ska till och från skolor, så många stressade bilister som inte någonstans tar hänsyn. Detta är ändå ett av få övergångsställen där trafikljus existerar, inte ens det hindrar trafiken. För att ta sig in i denna korsning måste man svänga till vänster, därmed är den lite skymd då vi inte ser bilarna. Oavsett vilket så hade denna bilist rött innan hen svängde, gubben var grön innan den här fyraåringen klev ut i gatan.

Oavsett, när du närmar dig ett övergångsställe med 6-7 barn som står och väntar på att gå över får inte reaktionen vara att gasa på. Vad hade hänt om alla klivit ut? Vi hade grönt.

Idag gick allt bra, även om det var en skärrad skara som tog sig över vägen. Bilföraren? Nej, hon stannade inte. Hon bromsade ner i efterhand, tittade i backspegeln för att se att hon inte kört på någon och drog sedan vidare. Med minst tre barn i bilen. Vi vuxna var för chockade för att titta efter registreringsnumret.

 

3 Comments Add yours

 1. Men så HEMSKT. Alltså jag blir GALEN på alla INSANE bilister!
  I vårt lilla område är det 30 – vilket i sig är sjukt, för här går uppfarterna rakt ut i gatan utan trottoar. Det är ju så smalt så man inte ens kan mötas med två bilar. ÄNDÅ kör bilar i MER än 30 – ofta. 20 är en rimlig hastighet. Jag brukar ofta visa med handen att “sakta ner” – och häromdagen stannade en typ 20-åring och sa “jag är så LESS på att folk ska vinka till mig att sakta ner – det är 30 här!” – och jag bara “eh.. om det alltid händer kanske du ska inse att du kör för fort?!?! Det vimlar av barn här!” Vi blev riktigt osams (och 30 räckte inte för honom kan jag säga). Det gör mig så ledsen och uppgiven att det är såhär, på så många ställen. Människor!

  Så skönt att det gick bra för E. Men fasen alltså. Hjärtattacken.

  Kram!

  Like

  1. Ämma says:

   Ja fy sjutton, det var en rätt otrevlig morgon och min puls rusade länge. Tyvärr kör ju många som vettvillingar överallt och har ingen förståelse för att barn är i närheten.. 😦 Snart kommer det nog tyvärr börja smälla på riktigt, både här och var eftersom det uppenbarligen finns brister mer än på ett ställe.
   Tack för omtanken!

   Like

 2. Usch, vilken panik! Kan känna känslan.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.