Höstlovsplanering

Om några veckor är det ledighet på gång igen för skolorna i Sverige, på höstlovet reser många bort (vilket de även verkar göra på vinterlovet, sportlovet och påsklovet – hur har folk råd?!). Vi har inte någon semester kvar (jo, jag har fakiskt 5 dagar ytterligare) i det avseendet att jag varit borta från jobbet väldigt mycket och inte känner för att be om ytterligare ledighet just nu. 

Så det skulle bli en del meck när fritids bestämde sig för att ha stängt både måndag och tisdag på höstlovet. Fast, sen ändrade man sig och strök bara måndagen. A som numera dansar showkids på Danshuset fick erbjudande om dansläger i två dagar och ville så gärna gå. Men 900:- för två dagars lektioner? Njae, knappast prisvärt kände jag. Däremot hade Nacka Dans&Teater ett liknande upplägg, samma dagar, samma tider men till betydligt rimligare 250:-

tallinnTallinn 2013

Mitt upp i allt konstaterar jag att fredagen är jag ju faktiskt ledig (och E har halvdag), så vips snodde vi till oss en rimlig kryssning till Tallinn. För där hade vi ju inte varit sen innan vi fick barn. Så fel var det, för tydligen har det inte gått mer än tre år sen sist, då var båda barnen med. Nåväl, det är en fin stad och vi hoppas få njuta av kall och frisk luft i Estland.

3 Comments Add yours

 1. Tallinn är fint! Jättelängesen jag var där. Önskar trevlig resa! Själva är vi på väg hem efter en superfin (och intensiv!) vecka på Malta!

  Like

 2. Just en sån där kortgrej till Tallin skulle jag vilja göra också. Har hört mycket gott om baltstäderna som jag vet många har åkt till det senaste!

  Like

  1. Ämma says:

   Ja eller hur? Vi har faktiskt gjort ovanligt få senaste åren, mycket pga att jag ofta har träningar på helger osv. Men ska bli härligt, hoppas bara vi har vädret med oss!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.