Thai Airways till Bangkok (och vidare till Krabi)

Arlanda, incheckning terminal 5. Två förväntansfulla barn och en mamma som nästan har lite panik över hur lite panik hon har inför resan. Jag som verkligen ogillar att flyga är helt lugn och resonlig?!

Det har gått ett år sen kung Bhumibol somnade in, lämnade Thailand i sorg, vi får veta att ceremonin för hans kremation ska pågå under nästkommande dag när vi landar. “Vi ska försöka få iväg er lite tidigare för att säkra en slot för landning” säger mannen bakom disken. Alla vet vi att det skulle kunnat innebära kaos, men vi har tur.

Planet, en Boeing 777-300ER har bara några år på nacken, men inredningen känns trött och utdaterad. Thai Airways har definitivt mer fokus på service än standard, skärmen i stolen känns som den kommer från 1800-talet vad gäller teknologi, men planet i sig andas lugn, utrymme och säkerhet. Vi har beställt platser närmst fönstret, A tar plats innerst. Planet är fullsatt, vi gör oss redo för 10 tunga timmar när den här tunga fågeln taxar ut.

6F5E0B2D-63EE-4CE4-9E12-18CFD92F5A197AF86FB4-F225-4EB1-A4AD-BC094765E062Flighten är oväntat lugn, inte någon turbulens att prata om och jag lyckas sova någon timme. Barnen? Njae, de försöker men tar det i alla fall lugnt, vilket är mer än de två australiensiska grabbarna bakom som har en tuff flygning.

Maten? Enda nackdelen skulle jag vilja säga, för alternativet till mat som återstår när de kommer till vår rad är en fläskrätt, vilket jag såklart borde förutsett och beställt något annat åt barnen. Den är dränkt i chili, utöver det faktum att allergiinformationen skvallrar om att den innehåller mollusker. Mums? Så länge det finns ris löser sig det mesta, brödet var väldigt poppis. De återgår till filmer och jag försöker vila.

Det är fortfarande kolsvart ute när vi anländer på Suvarnabhumi, som för dagen har ökat närvaron av säkerhetspersonal. De väntar sig kungligheter och celebriteter från hela världen, men det skulle oavsett inte vara något jag har märkt – den enda jag möjligtvis skulle känna igen är prins Charles.

4D833BF5-3574-4C51-803B-9DF52A301E7D964D6AD7-7B56-4DC8-9E49-041BC749A9643D612A48-4331-4ACD-892E-9844705363B0

 

Fyra timmar att slå ihjäl, vi traskar ut efter passkontrollen till inrikesterminalen, ser staden vakna till liv. Vi sitter länge i matsalen och tittar ut över området, innergården som det ligger så mycket kärlek bakom. Just idag är det många som har vägen förbi det lilla templet. Alla klädda i svart, många med tunga sinnen. För mig som inte är troende och heller inte har någon ledare på det viset är det så stort att se så många i sorg.

Boarding till Krabi, en Airbus A320 som körs av  Bangkok Airways. Vi får ingen slot eftersom luftrummet är mer begränsat idag, blir stående. Vi slocknar. När vi närmar oss Krabi är det med buller och bång, det märks att molnen är tunga och planet får känna av turbulensen. Skriket som går genom planet när  vi studsar på landningsbanan och de efterföljande blickarna och suckarna av lättnad när alla inser att vi inte åkt av. Något säger mig att jag inte är lika lugn på väg hem….

Men strunt samma, för nu är vi framme!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.