Nedräkning till Island!

Nedräkning till Island är officiellt påbörjad, även om jag kanske inte riktigt är mentalt förberedd ärligt talat. För Island? Det var ju sent på våren. Och så plötsligt är vi bara några veckor bort. Så himla konstig känsla när man inte riktigt hänger med tiden.

När klockan för halvdag ringer före Kristi Himmelsfärd blir jag upphämtad på jobbet för avresa mot Reykjavik. Vi reser med vänner för en weekend och ville testa mer av en naturupplevelse än våra vanliga weekendresor. Vad passar då bättre än Island i maj? Min förhoppning är att det inte regnar konstant och att grönskan har börjat växa.

pexels-photo-318427.jpegiceland-city-mountains-village.jpg

Vi har fått tag på en billig lägenhet via AirBnB och kommer utgå från Reykjavik på dagarna med vår hyrbil som vi ska plocka ut vid ankomst. Tanken är dock att kanske inte spendera så himla mycket tid i själva staden, utan att utforska runt om bäst vi kan, äta gott på kvällarna.

Men vad gör man ens på Island? Sällan har jag varit så dåligt påläst och planerad som inför det som komma skall, jag behöver ta tag i att börja dokumentera vad jag vill se och göra under mina dagar på Island. Det ryktas om varma källor, gejsrar, natur utan dess like och så var det ju de där vackra sakerna som kallas för hästar.

Har du tips eller länk till tips – kommentera gärna!

 

2 Comments Add yours

 1. Härligt! Island är ju så fint! 🙂 Jag har bott på Island ett år, pratar isländska och varit tillbaka sisådär fem gånger. Har ändå inte de där riktigt snyggt samlade blogginläggen känner jag, men det går nog att hitta en del på vår Islandssida: http://www.freedomtravel.se/restips/europa/norden/island/

  Like

  1. Ämma says:

   Åh wow, det låter som ett fantastiskt år -ska genast läsa!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.