Ut på böljan blå – Helsingforskryssning på Sportlovet

Sportlovskul tänkte vi och drog på Helsingforskryssning med TallinkSiljas Serenade till Helsingfors! 

Jag gillar konceptet kryssning om vi bara tar bort hela båtpartiet, för det här med att det rör sig under mig funkar sådär. Men skam den som ger sig tänker jag och hoppas någon gång bli omvänd, annars får jag offra mig för familjen. Vi klev ombord på båten, som liksom sitt systerfartyg Symphony är utformad med en lång gågata i mitten, hittade en trappa upp till vår hytt på våning 8. Dessa båtar var fräscha någon gång på slutet av 90-talet när jag åkte med gymnasiet på dem, kanske fläckar det mitt sinne kring hur jag upplever dem idag.

Vi hade valt en A-hytt, mot vattnet vilket var underbart när lillasystern på natten inser att det ju gungar (aldrig varit så nöjd att kunna visa vågor som då) och får lite smått panik. Inredningen i hyttarna är omgjord, de hemska heltäckningsmattorna är nu bara ett minne blott (bortsett från korridorerna).

Med fyra barn i släptåg avslutade vi den trevliga middagen ganska fort, gav oss på expedition shopping i Tax Freen – mamma hade beställt både engelsk konfekt och marmeladkulor. Därefter släntrade vi iväg till underhållningen för kvällen som skulle vara Mojje – hoppas fler föräldrar har lika dålig koll på vem det är som jag? Han slet lite med publiken som mestadels var finska barn, där han kom med sin svenska repertoar. E blev uppdragen på scen och klamrade fast vid sin maracas-apelsin för glatta livet när hon engagerat försökte skaka i takt med musiken. Kvällens höjdpunkt för henne helt klart!
IMG_0209IMG_0185IMG_0173

Liksom resten av båten klev vi av i Helsingfors, skyndade in i en taxi och drog till stora köpcentret inne i stan där vi hade planer på bowling. Det var nämligen iskallt. Minus cirka 10 grader och snålvindar utan dess like. Vi var lite väl tidiga, fick nöja oss med shopping ett tag innan de öppnade – så värt. För sen vann jag. Sen förlorade vi allihop eftersom E blev akut sjuk och jag avslutade resan med henne i hytten. IMG_0217IMG_0214

IMG_0236IMG_0243Stockholm välkomnade oss hem med rejält snökaos – den sjuka hann pigga på sig under de enorma köerna, så slutet gott – allting gott! 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.