Snart dags för Mallorca!

Tiden rinner iväg, som vanligt. Det är redan dags att börja plocka fram väskor och packa ner för en vecka i Medelhavet. På fredag drar jag och Ida med alla barn på äkta chartersemester till Cala d’Or på Mallorcas sydöstra kust.

Det må vara min tjugondenågonting resa till ön, men Cala d’Or eller guldkusten är ändå ganska ny för mig. Orten är uppbyggd kring en del vikar, där Cala Gran är den största och även hem för hotellet där vi ska bo. Med utresa på midsommarafton och usla flygtider gjorde vi ett såkallat löjligt kap, för det är det faktiskt – vanligtvis skulle vi inte ens kommit undan med flygbiljetter till Mallorca för dessa pengar under högsäsong. Tack värmen som Sverige haft säger vi!

Sist jag var på Mallorca var 2016, då jag och barnen tog charterstolar sista minuten från Göteborg efter en riktigt regnig sommar. Vi bosatte oss i Gamla Stan i Palma, med en takterrass to die for och njöt av storstad och strand kombinerat. Sån himla hit – skulle så gärna göra om den kombinationen. För att inte tala om guldkornen vi grävde upp när vi körde olika orter året innan.

Nu blir det charterupplevelse, kanske inte fullt ut eftersom vi bor på litet lägenhetshotell utan all inclusive och barnklubbsfritt. Men vi pratar ju ändå de sakerna runt hörnet, tillgängligt. Fokus kommer nog ligga på att koppla av, ge barnen tid och hålla dem underhållna. Vi passar på att köra rejält strandhäng eftersom Bali har lite brister på just den punkten, bortsett från just vågor som är specialitet. Så himla skoj!

Palma – augusti 2016

2 Comments Add yours

 1. Älskar Mallorca, Cala dor är dock inte min favorit,det är däremot Soller och Cala de mar 🙂 kram

  Like

  1. Ämma says:

   Nej, Cala d’Or är ingen favorit men det var riktigt bra ändå!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.