Tillbaka till Bali!

Idag är det exakt en månad kvar tills vi drar tillbaka till Bali! Va? Vänta nu?! Bara en månad? Och tillbaka? Det var mycket med Bali som inte riktigt var perfekt. Det var också mycket med Bali som charmade så pass mycket att jo, fasen – visst ska vi passa på. 

Vi har fyra veckor på ön, flyger dit med Singapore Airlines som numera kör direkt till Singapore från Stockholm med sina nya A350. Direkt är dock inte helt korrekt, för det är en teknisk mellanlandning i Moskva inräknat i den extremt långa flighten på 14 timmar och 30 minuter. Dagtid. Vi fick tag i dessa biljetter med enbart ett byte till Denpasar och en total restid på 18 timmar prisvärt, så varför inte? Vägen dit blir lite tuff (mest för mig som hatar att flyga dagtid och för barnen) men hemresan går nattetid och vi räknar med att få några timmars sömn då. Fördel? Det finns nog inte mycket bekvämare flygplan att vara fast så pass många timmar på. Hoppas jag. Bali-197Bali-204Bali-205Bali-246

I år är vårt första stopp Kuta Beach. Förra året började vi resan i Sanur, fortsatte via Nusa Lembongan upp till Ubud, ner till Nusa Dua, vidare upp till Seminyak och avslutade i Canggu. Kuta tänker ni – är det inte bara kaos? Jo, kanske. Men om jag berättar att kaoset lite är det av Bali som charmade mest? Det är något som inte går att ta på, men känslan för mig när jag vill ha Asien är inte alltid det mest tillrättalagda. Jag gillar att ha saker att titta på, att utforska. Paradisstränder är fina att titta på, men blir fort tråkiga.

Från Kuta ska vi sen åka upp till hittills för oss okända Candidasa, därifrån ska vi ta några dagar i Sanur (delar av sällskapet kanske vänder mot Ubud), därefter blir det Seminyak och till sist drar vi ner till Uluwatu några nätter.
Bali-271Bali-273Bali-277Bali-306
Som ni märker är varken Giliöarna är eller varken Nusa Lembongan, Ceningan eller Penida med på listan för i år. Jag skulle så gärna åka till Gili, men det här med båtar är verkligen inte vår grej, ingen var superförtjust i Lembongan efter förra året. Istället har vi fokuserat på resmål där det händer lite, som Kuta där vi förmodligen gör en del utflykter mot både Nusa Dua och kanske Uluwatu, Candidasa som lockar med vattenpalatset och nya erfarenheter, Sanur där vi hoppas att matmarknaden har öppet (tydligen påverkar ramadan Bali även om ön inte är muslimsk), Seminyak där vi hoppas på bodyboarding, sightseeing och lata dagar vid poolen och sist men inte minst Uluwatu där vi hoppas på härliga dagar vid stränder och charmiga små hak.

Håll tummarna för att blir exakt så bra som vi tänkt! 

 

 

 

One Comment Add yours

  1. Åhhh va härligt! Jag kan inte låta bli att längta tillbaks till Bali. 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.