En riktigt dålig utflykt

Häromdagen drog vi till Waterbom i Kuta, skjuts dit fick vi av en trevlig kille som underhöll barnen. Så vi tänkte ge honom mer busungar, kontaktade honom igen . Vad vi fick  var  en riktigt dålig utflykt.

Fast det började ganska bra med trevlig kommunikation och vettigt pris över WhatsApp. Sen slutade han plötsligt förstå någon som helst engelska och struntade helt i våra instruktioner. Fördel? Vi fick se väldigt mycket av Nusa Dua. Nackdel? Det var ju knappast vad vi bett om.

Vår version av utflykten var att ta oss till en strand där det fanns vattensporter, hans agenda tog oss till Bali Bay som första stopp, där Marriott och Grand Hyatt har sina beach clubs. Vackert såklart, men ingen vattensport. Fast ni kanske vill åka ut till Turtle Island istället?

Väl inne i bilen trodde vi att kommunikationen var på topp igen, vi åkte upp mot Benoa. Förbi där vi bodde förra året på The Wangsa, hela vägen upp till halvöns spets där vi blev avsläppta. Här fanns minsann vattensporter!

Bara den lilla detaljen att det inte fanns en strand utan en liten plaskpool och inget annat. Snopet. Bara att hoppa in i bilen igen och bege oss vidare, den här gången knappar vi in på hans karta vart vi vill åka. Stranden. Han frågar om vi vill ha seafood i Jimbaran istället. Suck.

Stranden vi tvingar honom att släppa oss på är dock så bra som vi minns. Jag har tyvärr hunnit bli riktigt risig på vägen, med krampig mage, illamående och obehag kan jag inte påstå att resten av dagen var minnesvärd men jag hoppas att resten av sällskapet hann njuta en del av sol och bad.

Ironin? Vid lunch får vi veta att chauffören nu har blivit “sjuk” och skickar en annan kille för att köra hem oss. Vi måste gjort honom rätt besviken på pengarna han trodde han skulle kunna lura av oss….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.