Zell am Ziller på sommaren

När jag tidigare hört talas om Zell am Ziller har jag tänkt mig att det måste vara ett stort ställe. Verkligen inte. Jag tänker mig att de små områdena runtomkring växer ihop mer på vintern när snön förbinder allt – men på sommaren är Zell am Ziller ganska mysigt och faktiskt väldigt pittoreskt med den fina lilla floden som flyter längs med Alperna.

Vi skulle egentligen inte alls besöka Zell am Ziller utan hade ägnat förmiddagen åt Arena Coaster på någon kilometer bort vid uppfarten till Rohrberg när regnet som vanligt började forsa ner. Istället för att sikta på en dyr resa upp på toppen som var vår ursprungliga plan så blev det en tur ner till dalen och byn istället.

Här finns en del restauranger, uteserveringar och säkert ett fåtal affärer. Såna kryllar det för övrigt inte av här i området, någon som har öppet på söndagar får man leta länge efter. Shopping för skojs skull är inte något man ägnar sig åt här. Tack och lov för det.

Något de däremot hade var glass. Fantastiskt god glass som passade barn perfekt efter besvikelsen i att rodelbanan dels var snordyr så att de inte fick åka mer än en gång, dels att vi inte kunde ta liften upp med tanke på vädret. Bättre lycka nästa gång blev det helt klart – men då valde vi Spieljochen istället!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.