Dag 3

on

Rent tekniskt är det ju dag 1, men vi räknar det som dag 3 tack vare resandet.

Vaknade upp okristligt tidigt, inte av Lilla A som snällt slumrade vidare, utan av en rastlös E som var hungrig. Bara att traska upp en stund senare efter att inte kunnat somna om med andra ord. Njöt av en färsk mango till frukost och tittade på dimman som sakta lättade över KL. Efter några timmar vaknade sen den lilla tösen till liv, satte sig i soffan och mös en stund. Det är rätt uppenbart både på tröttheten och såklart humöret att det är en omställning att komma till ett varmt land, trots att vi försöker hålla det någorlunda svalt inomhus. Än så länge vill A mest sova och äta. Märker rätt fort när hon tröttnar, vilket sker lite fortare än hemma, men annars är det samma glada tjej.

Nyvaken i värmen

På dagens agenda stod shopping av nödvändigheter, dvs blöjor och våtservetter, så vi begav oss iväg till ett köpcentrum som heter The Curve. Ironiskt nog ligger det bredvid Ikea (ni som inte fattar kopplingen bor inte i Stockholm) och är gigantiskt. Men enligt experterna är det såklart inte alls så stort, utan helt lagom.

Julutstyrsel i The Curve

Vi var endast inne i ett fåtal affärer, ändå kändes det som att vi hade ett enormt utbud av saker framför oss. Vi ska väl påpeka att det var jag som shoppade idag, rodziny E fick faktiskt ingenting. Han fick trösta sig med en Tiger öl när han kom hem.

Shoppingsugna

K hittade ett linne, G hittade lite allehanda saker. Och lunch. Hon köpte ju lunch åt oss på TGI Friday’s. Det var ett tag sen man åt där, trots att restaurangen faktiskt finns i Stockholm är det nästan 5 år sen jag satte min fot där. En gång spisade vi på TGI’s på It Ayala Mall i Cebu, men det var ingen minnesvärd lunch. Hell, den glömmer jag helst. Iaf, idag blidde det laxfilé med honung och valnötter. Fruktansvärt gott, även om jag ändå satt och suktade efter K:s cajun fried chicken salad med honeymustarddressing. Den blir det nästa gång, om vi går dit igen…

Lilla A gör det hon gillar bäst

Har ni sett dessa lustiga gosedjur? Jag vet inte om de är klockrena eller bara vulgära…

Liknar figurerna från Raving Rabbits till Wii

Vi tröttnade rätt fort på eftermiddagen på att shoppa. Eller rättare sagt, på att traska runt. Åkte ”hem” och mös lite en stund istället. De iaf, jag och G drog vidare till ett annat litet köpcentrum, Haratamas. Vi är ju nämligen i ett muslimskt land, så det är inte vart som helst man kan köpa exempelvis skinka att ha på mackan. Då måste man hitta en supermarket/cold storage affär som säljer non-halal. Det sjuka är att man inte ens får betala för den maten i samma kassa som det övriga, utan det betalas separat. Om det ens finns någon vettig skinka dvs, vi hittade ett alternativ, så får helt enkelt se imorgon bitti om det var något att ha.

Bus

Som ni kanske märker kommer ni att få dras med lite bilder på oss vuxna också, eftersom detta blir min journal från resan. Ni vet, så här på äldre dar blir minnet så dåligt, så det är bäst att jag dokumenterar på riktigt.

K övar sina fototalanger

Nyss hemkomna från middagen. Varit på ett ställe som heter Solaris, dvs ytterligare ett shoppingcentrum fast utifrån vad jag kunde avläsa verkade detta vara mer matinriktat. Här fanns allt! Vi åt iaf på en Balinesisk restaurang som hette Olé Olé. Jag vet att man inte ska svära. Men det var så helvet*s j*vla apgott att jag höll på att dö! En mixtallrik serverad på bananblad med räkor, bläckfisk, Doryfish, Penang Kyckling samt seafoodfärs på citrongräs-spett och till det smaksatt ris och diverse chili-röror. Det låter kanske väldigt konstigt, men det är bland det godaste jag någonsin ätit.

Sitter fortfarande och slickar mig om läpparna några timmar senare! Nästa gång ska jag se till att fota maten innan jag ätit upp den, det missade jag nu. För övrigt är jag inte den enda som gillar balinesiskt. Någon som vet vem Anthony Bourdain är? Han har ett program som heter No Reservations, det rullar på någon av Discovery kanalerna (har även skrivit böcker), han hyllar balinesisk kokkonst till skyarna With efter ett besök där. Jag börjar förstå varför. Får ni någonsin möjlighet att testa en balinesisk restaurang ska ni inte tveka. Tänk bara på att Indonesisk och Balinesisk absolut inte är samma sak, även om det självklart finns goda saker även i det Indonesiska köket!

Här börjar klockan närma sig midnatt och det är hög tid att knyta sig för idag. Värmen, fukten och den nya miljön tar faktiskt musten ur en.

Utsikt från Solaris

(Och om ni undrar. Jo, vi testade faktiskt poolen, men den var så kall att vi väntar på en väldigt solig dag innan vi ger oss på den igen tror jag. Spapoolen kommer självklart att användas iaf, där får man iaf värma upp sig. Annars är det inte lika varmt här som jag hade trott (och kanske hoppats på), utan det är en rätt (enligt andra) behaglig värme. Jag skulle inte klaga över några grader ytterligare soccer faktiskt. )

4 Comments Add yours

 1. Alex says:

  Fan vad härligt ni kommer ha det! Härligt att äntligen ha kommit iväg, eller hur?!

  Like

  1. Alfva says:

   Klart som sjutsiken det kommer bli härligt! Ja, det är underbart att ÄNTLIGEN vara iväg, även om jag några gånger var på väg att bryta ihop på Arlanda och bara vilja åka hem.

   Like

 2. Alex says:

  Fan vad härligt ni kommer ha det! Härligt att äntligen ha kommit iväg, eller hur?!

  Like

  1. Alfva says:

   Klart som sjutsiken det kommer bli härligt! Ja, det är underbart att ÄNTLIGEN vara iväg, även om jag några gånger var på väg att bryta ihop på Arlanda och bara vilja åka hem.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.