Dag 5 Juldagen

Lilla A passade på att sova ytterligare en hel natt, men när hon vaknade hade hon 38,5 i feber och var allmänt grinig och gnällig. Vi vet fortfarande inte riktigt varför febern kom, eller vad den berodde på, men den höll i sig ett tag.

För att kyla ner henne tog jag och G en promenad längs den sjukt långa nerförsbacken mot Mont Kiara Plaza där det finns diverse affärer. En supermarket, Starbucks, McDonald’s och annat som räknas som necessiteter här. Hela området Mont Kiara är faktiskt charmigt. Det känns absolut inte som att man är i Asien, men inte heller som att det är västerländskt. Motorvägsbroarna är täckta av klängerväxter och naturen grön och frodig runtom. Ni får bilder på det hela senare.

Hemvägen blev ju desto tyngre eftersom nerförsbacken hade bytts mot en uppförsbacke. En låååång uppförsbacke. Det är sällan det rinner om mig när jag kommer fram någonstans, men nu var kläderna helt dyngsura. Men A var nöjd som hade fått lite frisk luft iaf.

Vi hängde vid poolen en kort sejour, testade vår flytring med sittplats åt A. Klockren! Dvs när vi hittar en pool som inte är iskall! Det gäller att sakta men säkert vänja henne mer och mer vid vattnet, att bara stoppa i henne skulle innebära gallskrik. Jag förstår det, jag menar…. Jag sätter helst inte ner tånageln. På eftermiddagen gick det desto bättre med vårt badförsök och hon gled snällt runt i sin lilla ring i 10 minuter innan vi tyckte att det räckte. Vill ju inte kyla ner henne för mycket!

Jag och E hoppade resterna och åt lunch på det lilla haket här nere. Det är en restaurang som hör till husen. Det är bara de boende och de som besöker de boende som har möjlighet att äta här, vilket gör att de är rätt beroende av att folk ska gilla deras mat. Bassim, en irakier som har resten av släkten i Sverige äger den och en liten mini-supermarket över gatan har blivit kär i Lilla A. Han fick leka barnvakt häromkvällen när humöret tröt för den lilla damen och vår mat stod rykande färsk på bordet. Han hade snits den farbrorn.

I övrigt har vi tagit det lugnt idag. Jag har inte ens tagit fram kameran, det får bli en annan dag.

3 Comments Add yours

 1. Madde says:

  Vi hade en super duper jul, hoppas ni också hade det men det är jag rätt säker på även om julkänslan kanske inte kom så lätt i värmen=)
  Kram

  Like

 2. skolfux says:

  Vad mysigt ni verkar ha! Här är det snöstorm och mörkt. Burr….

  Like

 3. harligavardag says:

  Halloj!
  Kul att lälsa om hur ni har det! Även om resan dit verkar ha varit lite kaotisk och tidskrävande…!
  Skönt att hon over, det är något som E INTE gör just nu… Fick ett tips om att ha ALLA lampor tända på dagarna, och en bit på kvällen så han förstår när det är “dag” och natt… Det är ju mörkt typ 19 timmar/dygn… Ska prova det idag!

  Ser fram emot att läsa mer om ert liv i KL!

  God fortsättning!
  Kram

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.