Dag 6 Annandagen

Idag är det meningen att det ska vara annandag jul. Något som i Sverige är lite av en tradition att man njuter av god mat och ledighet. Här med tydligen, även fast de absolut inte firar jul, men tydligen ser man till att ta vara på alla traditioner man kan. Härligt tycker jag!

Jag och S drog iväg tidigt imorse (kl 10) till Hartamas för att handla på oss lite myggmedel, barnmat och tilltugg för vår kommande vistelse i Port Dickson. Så efter lite frunch på överblivna julmatsrester satte vi oss i två bilar och gav oss ut i trafiken mot PD.

Redan innan vi hade kommit ut ur KL var det stopp i trafiken. Vi lyckades se 5-6 mindre små olyckor där man touchat varandra och därmed måste invänta polis/ordningsman för att reda upp situationen. Inget allvarligt, men det blev köer som hette duga.

Efter att felaktigt (lite mitt fel) kört av från motorvägen hamnade vi  på en mindre väg mot PD den sista biten, vilket iofs var väldigt trevligt, men mycket trafik och långa pauser vid varje rödljus. De har inte hört talas om att trafiken ska flyta smidigt mellan ljusen här. Mellan varven dök det upp lite trevliga sevärdheter längs gatorna som man riktigt njöt av utsikten. Det var först framme i Port Dickson som vi fick lite problem. Polisen hade nämligen spärrat av en rondell för att åka rakt fram, så vi var tvungna att ta en annan väg för att komma dit genom en vänstersväng (logiskt va?!). Problemet är bara att det här är Malaysia. Man använder sig inte av något kösystem på det sättet, utan man kör. Alla kör. Kaos alltså… Slutligen släppte iaf alla köer och vi kom välbehållna fram till hotellet.

Här hade S och K som åkte i andra bilen haft lite roligt. De hade checkat in och klampat in på sina nya rum där det redan bodde folk. Hade ju varit en kul chock om de boende varit inne, men de var tacksamt frånvarande. Först när vi andra anlände hade de lyckats skaka fram ett nytt rum.

Uppackade stack vi ner till stranden för en liten promenad och för att kolla utbudet av snäckor längs strandlinjen.

Men himlen blev bara mörkare och mörkare och vi bestämde oss för att bege oss hem innan vi fastnade i hällregnet. För här regnar det ju inte. Det öser ner. Hann med några sekunders marginal under tak innan det bröt lös på riktigt. Skönt! Det blir ju så kallt när det regnar!

En middag på restaurang Glass senare har vi bråkat lite med en liten A som haft lite ont i magen. Riktigt vad det beror på vet vi inte, men idag är det iaf feberfritt. Hon har dessutom varit på riktigt roligt humör hela dagen, nästan så man undrar om hon upptäckt vad humor innebär på riktigt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.