Dag 7

Vi befinner oss alltså i Port Dickson på Thistle Hotel som är ett av de bättre i regionen. Finns säkert många bättre hotell tillgängliga inom rimligt avstånd, men inte några prisvärda. Dessutom får man passa sig i det här området för många hotell är dessutom halal. Inte nog med att det skulle kännas obehagligt att strutta omkring i en bikini på ett muslimskt hotell, jag är inte riktigt säker på att det ens vore tillåtet. Och eftersom alkohol så är förbjudet att servera enligt halal så vore det inte särskilt skoj.

Iaf, hotellfrukosten skvallrar om att det är få västerländska turister i de här trakterna. De få personer vi sett förutom oss själva som inte är av asiatiskt ursprung kan enkelt räknas på en hand, självklart slår det ju på utbudet av en frukostbuffé. Man fascineras över kinesers förmåga att äta friterad mat till frukost, deras sötsug och framförallt mängderna av mat de faktiskt konsumerar. Jag tycker det är väldigt intressant att iaktta en familj som sätter i sig tallrik efter tallrik med god aptit. Själv sitter man där och smuttar lite långsint på sin rosa guava som visade sig vara alldeles för söt, till och med för någon som jag.

Vi tog en liten sväng efter frukost och kollade in Cumulus, en barnfri bar med en Infinity pool. Visserligen väldigt mysig att sitta och njuta av en drink på någon kväll, men nja, poolen var inte mycket att skryta med. Men den fanns, viktigt nog! Att den är barnfri är iaf en sanning med modifikation. Den marknadsförs som en adults only pool, men det är iaf ingen som följer reglerna, så de känns rätt onödiga.

Solstolar är inget som det finns gott om här i områdena kring poolerna. Mycket beror det självklart på att den muslimska skaran av gäster inte har någon som helst användning för dem, förutom som avstjälpningsplats, men också för att asiater i allmänhet vill sitta i skuggan och därför inte använder sig av stolarna. Speciellt länge iaf, för det är klart att de snor de som är lediga iaf.

Lite sol och bad senare begav vi oss iväg på snäckjakt längs med stranden. Hittade en del häftiga små snäckor, men framförallt tyckte jag att de överblivna krabbskalen vi såg här och där var väldigt spännande.

Här gjorde vi verkligen riktig premiär av Lilla A:s simring. Det är ju lite varmare i vattnet här än vad det är i poolen ”hemma”. Mycket varmare faktiskt, det är till och med så varmt att jag kan bada en liten stund utan att frysa, det säger inte lite.

Men efter en del bad blir man väldigt, väldigt trött.

Sög lite för ordentligt i magen och jag, E och K stack till Fresh och åt lite lunch medan G och S stannade kvar vid poolen och köpte sig lite snacks. Här kan vi snacka om riktiga rätter. Jag lyckades ju dock tyvärr (som vanligt får jag nog snart säga) få mina äckelnudlar. Men E och K:s Nasi Goreng såg riktigt smaskig ut. Min var helt okej, den hade varit dundergod om det inte vorit för nudlarna.

Den goda gorengen
Nu ska jag faktiskt komma ihåg att det är risnudlar jag ska undvika att beställa

3 Comments Add yours

 1. Madde says:

  Underbara bilder på lillan i poolen=) hehe hon e för go ju!

  Like

 2. skolfux says:

  Gud vad söt hon är i poolen! Haha! Vi måste oxå köpa en sån där “flytkuddemojäng” till Lykka när vi åker iväg. Åh, vad härligt ni verkar ha. Mys ordentligt nu.
  Kram från oss!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.