Spanien – Barcelona NU och Mallorca DÅ

on

Om precis 14 dagar kommer vi att befinna oss i Barcelona för en vecka. Ett resmål jag faktiskt har drömt om – något jag inte (tidigare) kunnat säga om många storstäder. Det ska bli oerhört spännande att se vad Lilla A tycker om landet, staden och atmosfären. Jag kommer älska det – det är jag övertygad om!

Mitt intresse för storstäder har faktiskt alldeles nyss vaknat till liv. Tidigare, fram tills bara för några år sen har alla mina semestrar gått ut på att ligga på närmaste strand (efter resmål) och inte bry mig om något annat än färgen på min hud. Numera blir jag inte speciellt brun konstigt nog och därmed har jag dessutom tappat lusten att pressa och intresserar mig istället för att faktiskt få ut något av semestern.

Det pirrar lite i magen, Spanien ligger mig kärt efter många semestrar på den största av Balear-öarna och några vändor till Kanarieholmarna, trots att det nu är 3 år sedan jag sist befann mig i landet känns det som igår. Jag har bilderna klart framför mig, jag ser vår semester flyga förbi.

Stranden strax utanför Playa del Muro (Alcudia)
Mer strand - utanför Sunwing Resort

Vi bodde på ett litet hotell, Tamarindos som ligger precis bakom Sunwing Resort mot huvudgatan sett. Rummen måste vara de minsta i världshistorien och vi klättrade i stort sett över våra resväskor varje dag för att komma mellan balkong och vardagsrum/sovrum/matrum/kök.

Nu var ju inte vår plan att vi skulle befinna oss speciellt mycket på hotellet, så standarden hade inte någon otrolig betydelse när vi hade bokat, men inte hade vi nog räknat med att det skulle vara riktigt så litet.

Utanför katedralen i Palma

En morgon passade vi på och hoppade på en lokalbuss från Alcudia in till Palma. En stor stad, som jag faktiskt bara varit i en enda gång tidigare – då på kvällstid och med mina spanska vänner för att se Pascha och andra viktiga nattklubbar. Vi passade på att vandra gata upp och gata ner, luncha på ett av alla mysiga torg och sen springa halvvägs genom staden tillbaka för att hinna med bussen hem igen.

En väldigt ung E
Och en väldigt sjuk jag...

Jag har varit på en hel del turistresmål och har alltid tidigare klarat mig från magsjukor – men här slog den till. På bilden ovan har jag redan rejäl feber (och frossa) och på kvällen satte eländet igång. E blev också sjuk något senare, men repade sig desto fortare. Själv fick jag lite medikamenter från fru doktorn och sen var jag på benen några dagar senare.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.