Resesammanfattning 2010

Wow, redan nu i september kan jag sammanfatta vårt resår 2010.

Sorgligt men sant finns det inte några fler resor inplanerade för året, vilket kanske inte är så konstigt egentligen. Man kan ju inte resa hur mycket som helst, vi behöver lite tid att landa i vår vardag igen. För det är här man måste finnas för att kunna längta bort och att leva i verkligheten en tid är inte helt fel. Vart nästa resa bär hän är inte bestämt, men jag hoppas på en längre resa under slutet på nästa år.

Malaysia: Fem veckor med storstad, shopping och öliv var precis vad vi behövde i vinterrusket. Hemma föll snön tungt över landskapet och vi njöt av 35 gradig hetta. Kuala Lumpur blev vår vistelseort, där även As farmor och farfar höll till. Och nu i efterhand är jag såklart så jävla glad att vi gjorde den resan. Lilla A lärde sig att sitta själv, att bada i havet och blev en mycket socialare och gladare liten tjej. Vi åkte till Langkawi och levde loppan i två veckor, aktade oss för stora maneter och kuskade runt i Tuan. Tog stora linbanan upp till toppen av berget och kände oss riktigt mäktiga.

Vemdalen: Lagom till alla andra började tröttna på vintern redan i februari satte vi oss i varsin bil med bästa Cissi och Johan och styrde upp mot Hälsingland. Lilla As första vintersemester blev en fullträff och vi andra fick några helt underbara dagar i backarna med solen som sken i ryggen!

Gäddede: När juni månad gjort entré stoppade vi in barn, vagn och packning i bilen och började köra de många, långa milen upp till Jämtland och Johans farföräldrars stuga mitt ute i ingenstans. Lyckades pricka in de allra första fina dagarna för året och njöt av sol, fiske och god mat hela veckan lång. Åkte över till Norge och gjorde gästspel, tittade på Vattenfall och sov gott.

Barcelona: Från ett tokvarmt Sverige åkte vi ner till ett ännu varmare Spanien i mitten på juli, vandrade, utforskade och mös med storstadspulsen. Tittade på mästerverk, strosade på La Rambla och njöt av havsbrisen. Åt tapas, glass och åkte tunnelbana fram och tillbaka genom staden. Hade en underbar vecka, återvände hem med ett leende på läpparna och ett löfte om att återvända.

Kefalonia: Åkte till Grekland med milda förväntningar, hamnade på en grön ö med underbar utsikt från hotellet. Badade vid poolen, slappade och åt god mat. Vi hyrde bil en vecka och tog oss runt hela ön, passade på att titta på alla måsten. Provade nya stränder varje dag, återvände till ett fåtal. Njöt av att se Lilla A utvecklas i en rasande fart, hur hon blev en riktig liten tjej med krut. Fick favoritrestauranger som vi återvände till, testade lekparker och fick sovmorgnar.

12 Comments Add yours

 1. stellabystardust says:

  Åh vad underbart!
  Resor är en av livets absolut bästa kryddor.

  Vad bra man har det ändå när man kan resa så mycket.
  Helt otroligt egentligen!

  Like

  1. Alfva says:

   Du har så rätt!
   Man får prioritera, vi har valt att resa trots att vi varit föräldralediga. Det är ju då man egentligen har som mest tid! 🙂

   Blir det någonsin en 2:a i familjen är tanken en mycket längre ledighet utomlands.

   Like

   1. stellabystardust says:

    En prioritering väl värd det..!

    Det är vår bebis nr 2-plan också, om allt bara går bra med bebisen nu så siktar vi på en rejäl sväng vid jul – både tidsmässigt och avståndsmässigt. Husbil på Nya Zealand är planen, med lite kringresande vid stoppen också. Men det är ju väldigt mkt som ska klaffa som sagt, så det ska jag börja fundera mer på efter nyår någon gång – vågar inte ställa in mig på eller tänka på det på riktigt än 😉

    Like

 2. Madde says:

  Inte fy skam, ni har ändå rest mer än de flesta jag känner, eller ja ALLA jag känner=)
  O så vackra bilder vi har fått se från era resor=)

  Like

 3. Gud så härligt med så många resor! Avundsjuk! Men här sparas det till bröllop, så det får bli nästa år vi åker på en resa=)

  Okej, är ju i Örebro så sällan! Kanske finns på nätet Elle?

  Håret växer så fort! Det blir tillslut en stor kalluffs, men hon har väl rätt mycket tycker jag?

  Like

 4. Lofsan says:

  Vilket härligt inlägg! Inspirerande!

  Like

 5. Åh vilket underbart reseår ni haft!!! Kul att ni reser med barn, många drar sig, men jag tycker att man inte ska begränsa sig! Här är barnen med på det mesta 🙂 Kram

  Like

 6. Alex says:

  Åh! Härligt att läsa när regnet öser utanför!

  Like

 7. Sara says:

  Vilket fantastiskt reseår. Lilla A har ju hunnit uppleva hur mycket som helst =) Jättehärliga bilder!

  Like

 8. Vad härligt 🙂

  Du har en award & en utmaning på min blogg under tävligar 🙂

  Like

 9. Mina blommor har oxå tendens att vissna…men jag höll orkidéer i liv hela våren och sommaren *klappar mig på ryggen* Så vi får se om dessa lever länge, de är lättskötta sägs det iaf;)

  Ja precis, vi sparar o sparar. Vi ska ha ett litet bröllop men ett “lyxigt” sådant är tanken =) Vi vet inte ännu faktiskt, men till någon karibisk ö eller något sådant. Till nåt ställe som man kanske aldrig åker till annars eller igen. Tips??!

  Like

 10. Reser som tokar var det ja! Människa!!! Härliga resor ni fick till! Inspirerande, även för mig som inte är tokglad i att resa.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.