Underbar och efterlängtad!

on

Den här morgonen började så blåsigt att det inte ens gick att ta sig till fots på strandpromenaden. Vinden piskade och sanden for runt och gjorde ont när den träffade en, så vi vände och gick den andra vägen till det lilla köpcentrumet som ligger bredvid oss och parkerade oss vid gungorna en liten stund. Då var det fortfarande riktigt mulet, men lagom till E somnade för sin förmiddagslur (ja hon kör två här) så kom solen fram och jag hann duka upp med min bok i någorlunda lä längs en vägg för en sådär 20 minuter.

2013-01-22_caletadefuste (2 av 21) 2013-01-22_caletadefuste (6 av 21) 2013-01-22_caletadefuste (10 av 21) 2013-01-22_caletadefuste (12 av 21) 2013-01-22_caletadefuste (15 av 21) 2013-01-22_caletadefuste (19 av 21)

Det bästa av allt var att solen inte försvann sen! 

Om jag njöt? O ja. Fast termometern saknar rätt många grader för att bad skulle bli aktuellt – så de där badkläderna kommer förbli oanvända. Men det går ju bra att sola ändå tänker jag. I alla fall ansiktet. En pool ska vara uppvärmd sägs det, men jag har inte sett mer än två galna farbröder bada överhuvudtaget (och det var i havet), så jag gissar på att det inte är så varmt som det låter. Jag som gillar temperaturer över 30 grader om jag ska doppa mer än tårna har nog rätt långt till att slänga mig i gissar jag på.

Nu ska jag ta och busa slut på den där minsta personen, för snart är det middagsdags och därefter hoppas jag kunna läsa lite om Mr Grey (eftersom det där med läskiga böcker kanske inte är så smart mitt i natten). Ha en fortsatt underbar onsdag!

 

2 Comments Add yours

 1. Svea says:

  Hej!

  Hittade din blogg och följer nu dina äventyr och VÄDRET. Vi ska på semester till Caleta de fuste nästa vecka börjar bli riktigt orolig för vädret vi hade nämligen otur med vädret på vår förra resa. Är lite nyfiken på vilket hotell du bor på?

  Häls längtar efter sol och värme

  Like

  1. alfvan says:

   Hej,

   Kul att du hittade in! 🙂 Jag har följt prognoserna noga och nästa vecka ser ut att bli betydligt lugnare både med blåst och även med sol som inte gömmer sig bakom en massa moln, så jag tror definitivt att ni får bättre än vad vi har haft hittills. Å andra sidan så tror jag tyvärr att man får räkna med en del blåst här – så packa varma kläder. Många solar ju faktiskt i badkläder, även om det är ett fåtal som vågar sig på att bada (vi har lätta förkylningar i kroppen och jag vågar inte ta av varken mig eller den lilla för mycket). Närmare in till byn finns det bättre “väggar” mot vinden och nere vid stranden där har jag sett att det är många soldyrkare som gömmer sig.

   Vi bor på hotel Elba Carlota som ligger ca 1 1/2 kilometer utanför byn (bredvid Sheraton och ett köpcentrum med bio och bowling), men det är inne i centrum som allt händer, så vi promenerar dit första chans vi får!

   Håll utkik så kommer säkert mer väderrapporter! 🙂 Hoppas ni får en underbar resa – det är ändå semester oavsett!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.