Det blir Thailand istället.

on

bangkok2 bangkokVi hade ju (rätt starka) funderingar på Vietnam och även om merparten var positiva påhejningar så valde vi ett något “enklare” alternativ i Thailand. Ur ett ekonomiskt perspektiv ett taktiskt val, för vi kände att vi dels inte hann reka alternativen och har alldeles för dålig koll på resmålen i södra Vietnam, vädret tydligen kan vara sisådär (liksom många delar av Asien) och även för att extra visumkostnader gör en del. De billiga flygresorna jag hittat dit åts upp av väntetider, flygresor inom landet och dyrare hotellalternativ. Att Saigon (eller Ho Chi Minh City som det egentligen heter numera) är en av världens mest hektiska städer lockar sådär med barnvagn och vi hade tänkt oss lite av en Citysemester i kombination med sol och bad. Så hejdå Vietnam (inte för alltid – vi ska en dag åka dit) och hej Thailand.

30 dagar. 28 nätter.

Vi tänker Koh Samui, Koh Phangan, kanske Koh Tao och Bangkok. Vi tänker semester. Vi tänker värme. Och vi tänker tid för familjen. Det blir nog bättre än bäst det med. 

16 Comments Add yours

 1. mammaTEA says:

  Vill också!

  Like

 2. Melanie says:

  Oj vad härligt och vad länge!

  Like

  1. alfvan says:

   Ja, underbart!

   Like

 3. Åh vad härligt!!

  Like

 4. Men vilken underbar sommar!!!! Har du varit i bankok innan? Jag var där för en himla massa årsedan och mådde bara galet dåligt av synen av alla äldre herrar med unga små thailändskor i handen, handikappade människor som kröp på marken och alla tiggande mammor med sina bebisar i famnen… jag ville bara snabbt därifrån! Men jag vet inte om läget fortfarande är densamma?

  Men att åka iväg en månad och bara få vara familj låter riktigt riktigt mysigt!!!

  Like

  1. alfvan says:

   Svarade i din blogg med – men förkortat. Det finns, men jag tycker inte att det är så synligt i alla fall inte i de kvarter där vi rört oss tidigare. Däremot så tror jag inte på att blunda för verkligheten, vi är nog rätt förskonade här i Sverige och våra samveten klarar helt enkelt inte att ta in att det finns de som har det sämre. Så svårt det där, man vill bara hjälpa – men hur?

   Like

 5. Fröken L says:

  skönt med låååång semester.. När åker ni ?

  Like

 6. Låter underbart! Vi vill också ta med Juni till Thailand! Och det ska vi, när tiden finns 🙂 Låter underbart att få ta en så lång semester, att hinna koppla av ordentligt. Tror ni tänker helt rätt i valet! 🙂

  Like

  1. alfvan says:

   Det kan aldrig vara fel att se sig om i världen tänker vi! 🙂 Sen ska man ha möjlighet också! 🙂

   Like

 7. Madelene says:

  Fantastiskt! Vilken lyx att ha möjligheten att åka iväg i nästan en månad hela familjen! Och med tanke på hur mkt det kostar att leva där och hur mycket som är “gratisnöje”, stranden tex, så kommer tiden där säkert vara mer ekonomiskt än att semestra hemma där allt man gör kostar pengar…

  Like

  1. alfvan says:

   Ja, kommer ett separat inlägg om det där hur vi har tänkt med budgeten. Men helt klart har du en bra poäng där! 🙂

   Like

 8. J says:

  Härligt! Precis det vi tänkt om vi orkar (just nu känner jag nja) och ej hamnar i Vietnam. En snubbe på Phangan sa att det skulle vara svinhett där i juli men kag tror absolut att det funkar fint- man behöver ju inte vara ute när det är som varmast :). Koh Samui kör vi på om den idén (en sommarmån i Thailand) blir av!

  Like

  1. alfvan says:

   Fast jag undrar lite vart det inte är svinvarmt i juli? Samma problem med Grekland/Turkiet också och styra över sin semester kan man ju bara göra till viss grad eller inte alls. Jag tror det blir grymt (för oss båda) – vi får massa med semester för liten budget dessutom!

   Like

 9. ÅH, nu blev jag riktigt avis!! Vill också ha en sån där lång härlig semester framför mig 🙂
  Kram

  Like

 10. Life of Lisa says:

  Det är klart det blir gryyyyymt!!!
  Blir denna sommar lika kass hemma som förra sommaren så får det bli en copy-paste på den nästa sommar, hur mycket jag än älskar Sverige på sommaren och hur fina sommarställen vi än har som vi vill utnyttja. Påminner du mig nästa år om det är så?!
  Kram och tjoho för er härliga bokning!

  Like

  1. alfvan says:

   Vi har ju gjort två såna usla somrar. Nu räcker det känner vi. Och jag kommer påminna dig… 😉

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.