25 dagar till avresa.

on

Om 25 dagar är det dags att åka ut till Arlanda och boarda vår flight med Air China till Peking, därifrån senare förflytta oss till Bangkok. Fortfarande vet vi inte vart vi ska bo, dessa första två nätter blir mer av ett lugnt stopp i väntan på semestern snarare än någon lyx och flärd (där har vi andra planer sen).

IMG_6401-2

Från vår balkong på Chatrium 

Vi tittar vidare på alternativ och Bossotel verkar ligga bra i pris, har fått okej omdömen – detsamma gäller för Narai Hotel som dessutom finns i Vings utbud för Bangkok (något dyrare då såklart). Men jag kan ändå inte släppa tanken på att våra två korta nätter (anländer sent på kvällen och har ett dygn innan vi ska med tidigt flyg) kanske spenderas smidigast närmast flygplatsen. Eller nej, nu ljög jag. Billigast. För det är inte hotellnätterna som är dyra, det är att få tag i transfer med bilbarnstolar. Men vi letar och skall finna.

Nu finns det ju andra alternativ, bland annat har ju Bangkok fått en railway link som gör att man kan ta sig till både BTS och MRT stationer in mot stan. Det verkar vara ett billigt och vettigt alternativ, om det vore för att vi kunde hitta något hotell i närheten av dessa stationer. Det är nästan det enorma utbudet som gör valet svårt känner jag. För hur orkar man ha koll på 1100+ hotell?

6 Comments Add yours

 1. J says:

  Bit ihop och åk taxi. Alla andra alternativ är asjobbiga efter en Air China-flight med två småbarn ;). Kan ej rek det hotell närmast flyget vi valde- en BKK-taxi hade varit en säkerhetsdröm i jämförelse med deras transfer…

  Like

  1. alfva says:

   Men alltså – motorväg med två barn utan bilbarnstolar känns ärligt talat sådär. Inne i Bangkok där hastigheterna inte blir särskilt höga är en annan femma, men fixar nog inte samvete OM något skulle hända pga jag är snål…. Så vi får se. Tåg är ju ändå säkrare tänker jag…

   Like

 2. J says:

  Tune Hotels Asoke är för övrigt grymt bra budgethotell! Litet men antar att ni ej har så mkt grejer med er ändå :).

  Like

 3. towis says:

  ja, ta taxi och kör Bangkok style! Se till att bo nära ett skytrain istället eller att tuktuk service finns och håll er borta från soi 4-6 om ni väljer sumhumvit. Jag tycker Davis, Windsor, Ramada och Somerset är alla bra budgetalternativ!

  Like

 4. Life of Lisa says:

  Kan verkligen rekommendera snabbtåget från flygplatsen – vi resonerade precis som ni, och tog tåget vilket gick supersmidigt och kostade 9 kr. De sista 10 minutrarna från station till hotell åkte vi taxi – inte alls samma sak i en storstad med trafik som inte flyter jättesnabbt. Stor skillnad mot sexfiliga (+?) vägen från flygplatsen. Har man dessutom med bilstolar (typ vanliga små, bättre än inget, finns ju även uppblåsbara) är det ju ännu lite bättre.

  http://stellabystardust.wordpress.com/2012/01/28/fran-railay-till-bangkok/

  Like

  1. alfva says:

   Ja, jag tänker att tåg ändå känns rätt smidigt och taxi centralt är lite mer nertaggat än 100 blås på motorvägen. Tror vi skippar bärbara stolar dock, får bli bil med bilbarnstolar nästa vända i Bangkok. Det löser sig! Hotell däremot verkar vara mer djungel!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.