Nedräkning – 7 dagar kvar.

on

En vecka. En hel eller bara, det är lite vilket som. Det är lång tid visserligen, för man hinner rätt mycket på en vecka, dessutom har vi ju ledigt på torsdag men när livet snurrar på i 180 så är bara en vecka inte något att sätta upp emot. Speciellt inte en vecka som är fullproppad med aktiviteter. Men vilken härlig vecka det kommer att bli! Idag ska vi ta det allra första steget mot packningen genom att plocka fram resväska och ryggsäck. Vår taktik är att försöka hålla packningen minimal utan att gå till överdrift.

2013-01-25_caletadefuste (14 av 23) - Copy

Något säger mig att jag inte kommer få nyttja så många böcker den här resan…

Frågan är hur varma kläder man behöver packa? Tittar på väderprognosen tio dagar framöver och vädret verkar ligga på 33-34 grader konstant. Idag och imorgon väntas åska, men jag räknar med att det kommer vara en del sånt även när vi kommer ner. Men långbyxor i överflöd känns lite overkill kanske. Även om inte solen kommer skina på oss konstant. Något säger mig att vi kommer svettas. Man brukar göra det när temperaturen på natten aldrig går under 29 grader.

Nu kanske ni tror att jag tycker det låter jobbigt. Nej, det låter helt freaking underbart. Vi kommer sikta på konstant tillgänglig svalka för barnen och oss själva, med vatten, med fläktar, med ac och med ännu mer vätska.

5 Comments Add yours

 1. J says:

  Två par leggings för flygresan- sedan behövs inga fler. Ta med lite men räkna inte med att kunna shoppa så mycket, mest skräpshopping på Phangan tyckte vi (om ni fortf ska dit). I BKK finns såklart allt även om barnshoppingen lämnar mkt att önska.

  Och räkna med att kunna läsa böcker! Man blir ju ofta lite låst på hotellrummet under de varmaste timmarna och efter nattning så ta med många pocketböcker och dumpa på hotellen längs vägen. Ger bra shoppingutrymme sedan också. Och ta med så mkt blöjor ni orkar av samma anledning, de försvinner ju fort och ger bra med space till allt som tillkommer längs vägen. Mycket solkräm tog vi också med hemifrån och det kändes bra att ha hyfsad koll på att det inte var massa skräp i den. Två par UV-dräkter var till barnen. I övrigt behöver de ju inte så mkt kläder om man är vid stranden.

  Like

  1. alfva says:

   Nej nej, jag är inget shoppingfan av turistkläder i den utsträckningen, Lillasystern har redan några klänningar som A hade i samma ålder. Det lilla räcker nästan, men däremot så tänkte jag nog bunkra upp med mer av ungarnas kläder (inte onödiga mängder) eftersom iaf den minsta spiller ungefär allt hon kan.
   Men blöjor alltså? Det tänkte vi nog faktiskt köpa på plats. Dum tanke? Vi flyger Nok Air till Surat Thani med 15 kg bagage var och tänkte spara in. Vällingen tar ju lite plats.

   Leggings? Haha. Jag äger inga. Men böcker får jag väl fundera om på, dock så har vi såna barn som inte har några problem att hålla sig vakna längre än de bör. Många timmar lär dock spenderas på balkongen/rummet/skuggan – helt rätt. Men orkar man koncentrera sig då? 🙂

   Just det här med stranden vet vi ju för övrigt inte. Det är lite bekymmer med lågvatten/inte badbart den här säsongen, så det återstår nog lite att se vart vi hänger. Men de har två UV dräkter vardera med sig, även om det kommer bli en fight utan dess like att få den där snart 4-åringen att ta den på sig…..

   Like

  2. alfva says:

   Förresten – hotelltips på Koh Phangan? Vi funderar fortfarande på att åka dit. Om jag vågar ge mig på fler båtar…. 😉

   Like

 2. Lisa says:

  Jobbigt..? Eh. Näe.
  Mvh, svårt avis.

  Like

 3. Mammatea says:

  Nu är det nära! Vill också ut och resa.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.