Taxi/Transfer med bilbarnstol i Thailand

IMG_6401-2Om man ska åka till Thailand och letar efter transfer med bilbarnstol så verkar det vara något av ett bekymmer och jag har inte hittat ett enda ställe på nätet som samlar den informationen. När jag gjort min egen efterforskning har jag hittat fyra bolag som idag erbjuder den typen av tjänst till överkomliga priser och vi har själva anlitat tre av dessa redan tidigare. Den här gången blir det förhoppningsvis TransferBKK som tar oss till flygplatsen Don Mueang från vårt hotell. Jag ska bara se till att boka upp dem. 

Bangkok: 

TransferBKK – svenskägt och svenskdrivet relativt nystartat företag med proffsig hemsida och svensktalande chaufförer tillhandahåller babyskydd, bakåtvänd bilbarnstol samt framåtvänd bilbarnstol och bälteskudde. Samtliga stolar är av godkänd europeisk standard. Transferservicen för en Toyota Fortuner är den billigaste av sitt slag och kostar 1190 BHT till eller från flygplatsen i Bangkok. Bilbarnstolarna är inkluderade i totalpriset. Man kan även hyra barnvagnen Akta Graco Mosaic för 500 BHT/vecka där hela summan går till välgörande ändamål.

Oriental Escape – använder sig av proffsig personal, fräscha bilar (välj mellan bil, större bil eller van) men har en bakåtvänd Maxi-Cosi Mobi. Barn under 9 månader hänvisas till att tas med sitt eget babyskydd och äldre barn finns inget alternativ till. Priset för transfer med deras Toyota Fortuner är 1200 BHT till/från flygplatsen. Bilbarnstol inkluderad i priset.

Bangkok Airport Limousine  – har fräscha bilar i olika storlekar (VIP minibus rekommenderas för större familjer än 2+1) till bra pris. Kör med bakåtvänd bilbarnstol upp till ca 3 år av okänt märke. Transfer till Suvarnabhumi i VIP Minibus 1100 THB/väg, Don Mueang 1300 THB/väg. Bilbarnstol kostar 200 THB extra per resa.

Phuket: 

Kids-on-Board – svenskt företag med bas i Phuket som erbjuder bilbarnstolar från 4 månader och uppåt från Britax (möjlighet finns för 2 bakåtvända). Priser varierar beroende på destination (Phuket, Khao Lak, Krabi, Koh Lanta) men bilbarnstol ingår i priset. Finns även möjlighet att hyra Phil&Teds vagn samt möjlighet att kostnadsfritt låna flytväst för barn från Baltic.

One Comment Add yours

  1. Towis says:

    Oriental express är grymma, vi har använt dom massor!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.